Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Irodalmi műsorral ünnepelték a magyar kultúra napját Magyarkanizsán

2021-01-23
10:47
2021-01-23
17:01
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi, verses-zenés irodalmi műsorral emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben péntek délután. Felléptek a Zentai Magyar Kamaraszínház művészei a Ha vártál lángot… című összeállításukkal.

Kortárs és klasszikus magyar írók versei csendültek fel Verebes Judittól, Dévai Zoltántól, Szilágyi Árontól, Papp Arnoldtól és Virág Györgytől. Az előadás középpontjában a hiány motívuma állt.

Pannon RTV

Verebes Judit, Zentai Magyar Kamaraszínház színésze: „Az egész műsorunk és a válogatásunk a hiányról szól, valaminek a hiányáról, és minden versben, prózában vagy a dalban is érzékelhető ez a motívum, és ami a legjobban jellemzi mostanában az életünket és a kulturális életet is, az általában a hiányérzet.”

Pannon RTV

Általában a magyar kultúra napi rendezvénnyel, január 22-én indul a kulturális élet Magyarkanizsán - mondta a helyi Művészetek Háza vezetője, Nadrljanski Tornai Erika.

„A magyar kultúra egészéről, összességéről emlékezünk meg, hiszen ez az, ami összetartja közösségünket, határon innen és határon túl. A külhoni magyarokat ugyanúgy az anyaországhoz köti, és ez az, amiről minden évben megemlékezünk ezen a napon.”

Pannon RTV

A rendezvényt hagyományteremtő céllal szervezték meg.

Magyarkanizsa
Cnesa
magyar kultúra napja
Nadrljanski Tornai Erika
Verebes Judit
Zentai Magyar Kamaraszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.