Ugrás a tartalomra

Irodalmi vetélkedő Topolyán a Juhász Erzsébet-emlékév keretében (videó)

2017.05.04
14:57
Hatvan középiskolás vett részt a Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel című irodalmi vetélkedőn Topolyán
Hatvan középiskolás vett részt a Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel című irodalmi vetélkedőn Topolyán. Az íróhoz és műveihez kapcsolódó topolyai állomásokat keresték fel a diákok mobiltelefonos kódolt üzenetekbe rejtett rejtvények alapján. A topolyai könyvtár az író születésének 70. évfordulója alkalmából a Juhász Erzsébet-emlékév keretében szervezte meg a játékot. A QR kódok lefényképezése és egy rövid eligazítás után útnak indultak az ötfős középiskolás csapatok felkutatni a könyvtár névadója életének és egyik prózakötetének jellegzetes állomásait. A diákoknak a rendhagyó irodalomórán mobiltelefonjuk, egy várostérkép, valamint Juhász Erzsébet Senki, sehol, soha című kötete volt a segítségükre a feladatok megoldásában. Az egyik állomás a Topolyai Múzeum volt, ahol az író szakmai és magánlevelezésébe nyerhettek betekintést. Nagy lelkesedéssel vettek részt az interaktív programban. Vin Nikoletta, Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya: „Nagyon jó, mert szerintem sokkal többet meg tudunk így jegyezni, sokfelé elmegyünk, és többet megértünk. ” Az író házához is ellátogattak, ahol özvegye, Csernik Attila grafikusművész fogadta a diákokat. Valtner Tamás, Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya: „Juhász Erzsébet házában vagyunk, egy-két infót megtudunk minden egyes helyszínen, és így még többet megtudunk arról, hogy ki volt valójában Juhász Erzsébet.” Csernik Attila, grafikusművész, Topolya: „Nekem a játék nagyon tetszik meg érdekes, gratulálok annak, aki ezt kitalálta, feladatom egyedül az, hogy aláírjam a lapot, amit hoznak, ők pedig időre mennek mindenhova.”



A Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel elnevezésű vetélkedőt első alkalommal szervezték meg a Juhász Erzsébet-emlékév rendezvénysorozata keretében. Nagy Emese, könyvtáros, Juhász Erzsébet Könyvtár, Topolya: „Célunk az volt, hogy a középiskolások minél jobban megismerjék Juhász Erzsébetet, de hogy ne csak egy egyszerű tanórán halljanak Juhász Erzsébetről és munkásságáról, ezért próbáltuk minél érdekesebbé tenni ezt az irodalmi vetélkedőt.” Az irodalmi vetélkedőn tizenkét csapattal hatvan diák vett részt a három topolyai középiskolából.
Topolya
Juhász Erzsébet-emlékév
irodalmi vetélkedő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.