Ugrás a tartalomra

Iskolai verseny az óbecsei zeneiskolában

2021.05.19
18:07
2021.05.19
20:04
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szervezett iskolai versenyt az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola. A diákok zongorán, hegedűn, harmonikán, tamburán, gitáron és klarinéton játszottak, de volt szólóének, szolfézs és zeneelmélet kategória is.

A hegedűsök mellett gitárosok, tamburások és klarinétosok álltak az óbecsei Népkönyvtár színpadán, ők itt vettek részt az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola által szervezett iskolai versenyen.

Karaba Anikó, az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola hegedűtanára: „Nagyon hosszú kiesés és várakozás után végre örvendhetünk egy nagyszerű versenynek, amit igaz, hogy az iskola keretein belül tudtunk megcsinálni, de a gyerekek nagy előszeretettel készültek erre az egészre.”

A zongoristák és a harmonikások a zeneiskolában mutatkoztak be. A hegedülni és zongorázni is tanuló, végzős Stefaniga Viola a könyvtárban a diákzsűrit képviselte, a zeneiskolában pedig versenyzőként állt színpadra.

„Én Mozart szonátát játszottam 16-os szám alatt, én szeretem ezt a darabot, idén kaptam, és szerintem egész jól lejátszottam ahhoz képest, hogy kicsit izgulok, meg reggel van.”

A szólóénekesek is felléptek.

Guzsvány Izabella, az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola énektanára: „A pandémia alatt nem volt lehetőség színpadra állni és megmutatkozni az énekesnek és a többi művésznek sem. Egy versenyen ugyan részt vettünk Pancsován, első díjasok lettünk, viszont más lehetőség nemigen volt az énekeseknek, hogy megmutatkozzanak, így ez egy jó lehetőség a színpadra állásra.”

Tavaly és az idén is elmaradt Óbecsén a Fantast nemzetközi zeneversenye, ezt az űrt próbálták betölteni a zeneiskola házi versenyével, amelyre több mint kétszáz diák jelentkezett.

Tamara Krajtmar, az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola igazgatója: „Ezzel szerettük volna növelni egy kicsit a diákok motivációját, a hangszerrel töltött idejüket, és azt szerettük volna, hogy jobb zenészekké váljanak és elérjék a lehetőségeik maximumát.”

A szolfézs és zeneelmélet is versenykategória volt. Minden résztvevő oklevelet és érmet kapott, a legjobbakat pedig meg is ajándékozták.

Óbecse
zeneiskola
Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola
verseny

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.