Ugrás a tartalomra

Ismét kijárási korlátozás lesz Franciaországban

2020.10.15
07:08
2020.10.15
07:24
Forrás
Euronews
Kilenc nagyvárosban éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be.

Újra bevezeti az egészségügyi veszélyhelyzetnek nevezett rendkívüli jogrendet Franciaország: jelentette be Emmanuel Macron francia elnök. Ezzel párhuzamosan szombattól éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be este 9 és reggel 6 óra között Párizsban és környékén, valamint nyolc másik nagyvárosban. Ezek Grenoble, Lille, Lyon, St Etienne, Marseille, Aix-en-Provance és Montpellier. A korlátozás nem jelent teljes tilalmat, a tavasszal alkalmazott módszerrel igazolni kell a lakhely elhagyásának indokát. Az érintett városokban a bárok, éttermek, színházak és mozik sem tarthatnak nyitva este kilenc után.

járvány
koronavírus
Franciaország

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.