Ugrás a tartalomra

IV. Teátrum Neked! színházi fesztivál Zentán

2020.02.03
16:00
2020.02.03
18:14
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal rendezik meg a Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napokat. A színházi fesztivált február 12-16-a között tartják. A programot hétfő délelőtt egy sajtótájékoztatón ismertették.

A fesztivál repertoárjában három gyermek és négy esti előadás szerepel. Emellett Életnagyság címmel egy beszélgetést is szerveznek, amelynek vendége Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz.

Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója ismertette a programot: Délelőttönként gyerekelőadásokat fogunk látni. Érkeznek Békéscsabáról és Budapestről, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház: Három aranygyűrű című darabjának bemutatóját fogjuk látni. Esténként pedig a Turay Ida Színház előadását, Iváncsics Ilona és Színtársait, valamint az Új Színházat is látni fogjuk, valamint a Hangembereket.”

A fesztivál legfőbb célja, hogy elhozza Vajdaságba a magyar színjátszás színe-javát. Perpauer Attila, a zentai Községi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja kifejtette: Nem csak ez az elsődleges célunk, hanem az, hogy nézőket neveljünk, hiszen gyermekeket is bevonunk ebbe a rendezvénybe. Nem csak a városi, hanem a falusi gyerekeket is. Egy olyan szemléletet, egy olyan életminőséget tudunk ezzel adni, amelyet majd később kamatoztatni tudnak.”

Az eseményt a Zentai Magyar Kamaraszínház a Magyar Teátrumi Társasággal közösen hívja életre. A rendezvény támogatója Zenta Község Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács.

Zenta
Zentai Magyar Kamaraszínház
Wischer Johann
Perpauer Attila
Teátrum Neked!

Most

11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.