Ugrás a tartalomra

A Jancsi apródot láthatták a zentai gyerekek

2018.02.23
16:11
2018.02.23
17:28
Forrás
Pannon RTV
A Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok programsorozat keretében Virág György már bemutatott mesemonológját, a Jancsi apródot tekinthették meg az óvodások és kisiskolások péntek délelőtt

Jancsi apród Mátyás király udvarának mutatványosa, akit a királyné elküld Itáliába, hogy tanulja ki a színház és a komédiázás minden fortélyát. Kalandos útja során Zentára pottyan le az égből, és majd 500 évet ugrik előre az időben.

Nagy Mélykúti Petra, óvodás: „Az a rész tetszett a legjobban amikor Jancsi apród hazafelé ment.”

Deák Viola, iskolás: „Amikor felvette a bácsi a lábára a zokni bábút, az tetszett nekem a legjobban. Vicces volt, amikor felvette.”

Az előadás a 4-11 éves korosztályt célozza meg, és meseformában mutatja be azt, hogy pontosan miről is szól a színház.

Virág György, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Egészen specifikus ez a közönség. Nem volt még alkalmam kicsi gyerekeknek játszani. Nem vehetem őket teljesen gyerekszámba. Nem gügyöghetek hozzájuk, még akkor sem, hogy ha esetleg úgy gondolom, hogy nem értik meg a szöveget, viszont felnőttként sem kezelhetem őket.”

A Teátrum Neked! színházfesztivál szombaton is várja a gyermekeket. Kilenckor Teátrumi Mocorgó elnevezéssel kézműves foglalkozással és sok érdekes játékkal indul a nap, majd 10 órától a Medve Mese című mesemonológot tekinthetik meg.

Zenta
Virág György
Teátrum Neked!

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.