Ugrás a tartalomra

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját

2021.01.21
11:48
2021.03.01
09:09
Forrás
Pannon RTV
A Boldogasszony ablakában című kisjátékfilmmel készül a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. Kálló Béla alkotását péntek este sugározza a Pannon Televízió.

A korábban megszokott megemlékezések, ünnepi műsorok elmaradnak, vagy átkerülnek az online térbe. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egy kisjátékfilmmel készül.

A Boldogasszony ablakában című film három évforduló, esemény előtt tiszteleg. Ezek a nemzeti összetartozás éve, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok, illetve a magyar kultúra napja. Az alkotás rendezője Kálló Béla. A filmet január 22-én 20 óra 30 perckor láthatják a Pannon TV műsorán.

A magyar kultúra napja Magyarkanizsán

Alkalmi, verses-zenés irodalmi műsorral készül a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén a magyar kultúra napja alkalmából. Fellépnek a Zentai Magyar Kamaraszínház művészei a Ha vártál lángot… című összeállítással. Kortárs és klasszikus magyar írók versei csendülnek fel Verebes Judittól, Dévai Zoltántól, Szilágyi Árontól, Papp Arnoldtól és Virág Györgytől. Az alkalmi műsor pénteken 18 órakor kezdődik a magyarkanizsai Művészetek Házában. A belépés díjtalan.

magyar kultúra
magyar kultúra napja
Boldogasszony ablakában
Kálló Béla
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
film

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.