Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját

2021.01.21
11:48
2021.03.01
09:09
Forrás
Pannon RTV
A Boldogasszony ablakában című kisjátékfilmmel készül a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. Kálló Béla alkotását péntek este sugározza a Pannon Televízió.
Pannon RTV

A korábban megszokott megemlékezések, ünnepi műsorok elmaradnak, vagy átkerülnek az online térbe. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egy kisjátékfilmmel készül.

Pannon RTV

A Boldogasszony ablakában című film három évforduló, esemény előtt tiszteleg. Ezek a nemzeti összetartozás éve, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok, illetve a magyar kultúra napja. Az alkotás rendezője Kálló Béla. A filmet január 22-én 20 óra 30 perckor láthatják a Pannon TV műsorán.

Pannon RTV

A magyar kultúra napja Magyarkanizsán

Alkalmi, verses-zenés irodalmi műsorral készül a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén a magyar kultúra napja alkalmából. Fellépnek a Zentai Magyar Kamaraszínház művészei a Ha vártál lángot… című összeállítással. Kortárs és klasszikus magyar írók versei csendülnek fel Verebes Judittól, Dévai Zoltántól, Szilágyi Árontól, Papp Arnoldtól és Virág Györgytől. Az alkalmi műsor pénteken 18 órakor kezdődik a magyarkanizsai Művészetek Házában. A belépés díjtalan.

magyar kultúra
magyar kultúra napja
Boldogasszony ablakában
Kálló Béla
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
film

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.