Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Japán társulat az Újvidéki Színházban

2019-06-20
09:59
2019-06-20
17:28
Forrás
Pannon RTV
A japán Matsumoto társulat vendégjátékát tekinthette meg az Újvidéki Színház közönsége szerdán este. Az előadást az OpeNS rendezvénysorozat keretein belül tartották meg.

A K. Vihar című előadás Shakespeare műve alapján készült, de a címben is szereplő K betű a rendező, Kushida Kazuyoshi egyedi, személyes megközelítésére utal.

Kazuyoshi Kushida, rendező: „Az emberi nem fennmaradása a legfontosabb, tekintet nélkül a köztünk lévő különbségekre. Mindig akad olyan egyén a társadalomban, aki nem hajlandó együttműködni, úszni az árral. Shakespeare segíthet nekünk abban, hogy felülkerekedjünk a különbségeken, és harmóniában éljünk egymással.”

A zene fontos eleme az előadásnak. Nem csak színészek, de hivatásos zenészek és énekesek is részei a produkciónak.

Iizuka Nao, zenész-előadóművész: „Nagyon kedvesen fogadott bennünket az itteni közönség, mi pedig szintén nagy elvárásokkal érkeztünk, és örömömre szolgált, hogy felléphettem itt. Arról nem is beszélve, hogy a színpadra állított Vihar mellett a valóságban is vihar volt ma este Újvidéken.”

A hatalmas földrajzi távolság és a kultúrák közötti különbség két és fél órára megszűnt az Újvidéki Színház színpadán szereplő japán társulat és az újvidéki közönség között. A Matsumoto társulat zenével köszönte meg az újvidékiek szűnni nem akaró vastapsát.

Újvidék

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.