Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Jelek az út mentén

2019-04-18
08:51
2019-04-18
18:34
Forrás
Pannon RTV
Jelek az út mentén címmel nyílt fotókiállítás és tartottak könyvbemutatót tegnap este az óbecsei Városi Színházban.

A tárlaton Szerda Zsófia óbecsei újságíró-fotóriporter a Jelek az út mentén című könyvhöz készült illusztrációit és témához kapcsolódó más fotóit láthatta a közönség. Ivo Andrić posztumusz kötete magyar nyelven eddig csak részleteiben állt az olvasók rendelkezésére. A Forum Könyvkiadó gondozásában, Radics Viktória fordításában ma már teljes terjedelmében olvashatók a Nobel-díjas szerző több évtizednyi meditatív feljegyzései.

Radics Viktória, műfordító: „A Jelek az út mentén c. könyv Ivo Andrićtól egy világirodalmi remekmű, egészen egyedülálló mű a világirodalom történetében is, ugyanis ez nem regény, nem novellagyűjtemény, nem verseskönyv, hanem meditációs könyv, egy realista író egész élete alatt írt jegyzetei, tűnődései, imádságai, életbölcsességei. Mindezek egy embernek a titkairól vallanak. Tulajdonképpen vallomásos könyv is a jelek az út mentén, Ivo Andrić nagyon visszafogott író, úriember volt, aki nem szívesen vallott magáról. Nos, ez a könyv kivétel.”

Óbecse
Radics Viktória

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű