Ugrás a tartalomra

Jódal Rózsa kapta a vándorkulacsot

2022.09.10
14:54
2022.09.10
20:42
Forrás
Pannon RTV
Szombat délelőtt új kiadványok bemutatásával és a vándorkulacs átadásával ért véget Magyarkanizsán a 70. írótábor. Ebben az évben a vándorkulacsot Jódal Rózsa író érdemelte ki.

Az Életjel, a Forum, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna könyvkiadók által egy-egy kiadvány került bemutatásra az Art Cafe teraszán.

Benes László Könyv apámról című kötete a fiú és az apa kapcsolatát igyekszik érzelem nélkül, tárgyilagosan bemutatni.

„Sok időre nem volt szükség, inkább némely dokumentumok, amelyre szükségem volt, az egy kicsit tovább tartott, mert, ahogy említettem, a bemutatóra is a saját emlékeimre, érzéseimre hagyatkoztam tulajdonképpen.”

Pap Ágota pszichológus és író már többször járt a táborban. Most az Innen is túl könyve került bemutatásra, amiben a kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. A több év alatt összegyűlt írásokból készült válogatás most könyv formájában jelent meg az Életjel Könyvkiadó gondozásában.

„Nagyon nehéz egy olyan társaságban helyt állni, ahol mondjak olyasmit is, ami az ő érdeklődési stílusukat is felkelti, ezek mind az én belső szorongásaim, másrészt pedig egy nagyon nagy hála és lehetőség számomra, hogy megmutathatom egy részemet, vagy a könyvnek azt a részét, ami kapcsolódik az írótársadalomhoz.”

Átadták a vándorkulacsot, melyet most Jódal Rózsa író vehetett át. Az önálló kötetei mellett számos antológiában publikált. Hang- és mesejátékait magyar, szerb, szlovák, román, ruszin és macedón nyelven sugározta több rádió is.

„A rendezvényen annyi irodalmi problémáról beszélünk, az eljövendő megoldandó gondokról. Ez nagyon fontos, hogy valahol összejöjjünk, és hogy megvitassuk, hogy még mit lehet, vagy már mit lehet tenni. Mindig akadnak újabb problémák, úgyhogy a találkozások és a szervezkedések, hogy az irodalmat hogyan továbbvinni, hogy tovább szárnyaljon, a kulacs pedig meglepetés volt.”

Az írótábor egy közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

vándorkulacs
Magyarkanizsa
Jódal Rózsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű