Ugrás a tartalomra

Johann Sebastian Bach művei csendültek fel Hertelendyfalván

2022.03.28
12:07
2022.03.28
20:24
Forrás
Pannon RTV
A koncert a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében valósult meg. A Magyarországon létrejött kezdeményezés célja a klasszikus zene bemutatása. A koncertek ingyenesek.

Hertelendyfalván, a járványhelyzet miatt két év kihagyás után, idén másodszor szerveztek koncertet a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében. Az esemény áhítattal kezdődött a református egyház gyülekezeti termében, amelyen Halász Béla, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspöke szolgált. A fesztiválról és a zeneszerzőről szóló rövid bevezető után Johann Sebastian Bach művei ez alkalommal hegedűn és zongorán hangzottak el helyi fellépők közreműködésével.

Trajkovity Mária szeretné, ha évente többször lenne ilyen esemény.

„A Facebookon láttam ezt az értesítést, és én is valamikor zongoráztam, Bachot nagyon szerettem, ezért jöttem el. Nagyon-nagyon örülök annak, hogy a fiatalok elfogadták ezt a meghívást, és nagyon szépen zongoráztak, hegedültek. Tényleg nagyon szép volt hallgatni.”

Kiss Andrea zongoraszakon tanul. Különböző versenyeken is sikeresen szerepelt már. Mint mondj, tehetsége mellett sok gyakorlásra is szükség van a jó eredményekhez. Más zeneszerzők mellett Bach műveit is nagyon szereti.

„Bachnak, teljesen más zenevilága és hangvilága van, és mindig egy nagy kihívás Bachot zenélni számomra. Teljesen más érzés zenélni Bachot, mint más darabokat.”

Vonóshangszeren Györfi Sándor hegedű- és zenetanárt, valamint Kovács Tibor hegedűszakos tanulót hallgathatta a közönség.

A koncert után a jelenlevők elénekelték a református énekeskönyv 284. énekét, amelynek dallamát Johann Sebastian Bach szerezte. A műsor végén a résztvevők felidézték az első Bach-koncert alkalmával tapasztalt élményeket.

Hertelendyfalva
Bach Mindenkinek Fesztivál

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.