Ugrás a tartalomra

Jön az Osztrigás Mici!

2018-12-04
13:15
2018-12-12
08:12
Forrás
Pannon RTV
Zene, tánc és egy szellemes, fordulatos, vidám történet. Felhőtlen kikapcsolódást ígér Mikulás napján a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának idei második bemutatója, az Osztrigás Mici vígjáték.

Komikus helyzetek, precízen kiszámolt poénok, ének és egy kis tánc. Kedden délelőtt ilyen tízperces részletből kaptak ízelítőt a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának új bemutatójának sajtótájékoztatóján. Mezei Zoltán, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „A zenés műfajt nagyon kedvelem. Régebben ezt én sokat műveltem. Most egy kicsit nehezebb, megmondom őszintén. Tehát iszonyatos fizikai kondíciót igényel, nagyon jó rögzítő képességet és ezzel én megvallom őszintén kicsit szenvedek egy kicsit birkózom. De nagyon jó hangulatban zajlottak a próbák, nagyon jó a csapat és ez segíti az embert ilyenkor.”

Balázs Áron alakítja Petypon tábornokot. Georges Feydeau által megálmodott szerepét a színész felüdülésként élte meg, hiszen már régen szerepelt bohózatban. Fegyelmet és energiát igényelt a ráosztott szerep. Balázs Áron, vendég-színész: „Neki köszönhetően is indul meg Petypon az orvos a lejtőn, vagy a félreértések erdejében botorkálni. Ő miatta kezd végül is, többnyire. Egy félreértés gyártónak is tudom mondani, persze semmi rossz szándék nélkül, hanem ő úgy értelmez bizonyos szituációkat ami a néző számára evidens, hogy nem úgy van.”

Az Osztrigás Mici című zenés vígjáték rendezőjének, László Sándornak meggyőződése, hogy a közönség igényli a szórakoztató előadásokat. Az utca emberének szüksége van nézőbarát előadásokra, amivel az előadás két órája alatt pozitív energiákkal töltődik fel. László Sándor, vendég-rendező: „Elsősorban matematika ez a darab. Ugyanis Feydau darabjai nagyon komplikáltak és azt mondják, hogy ha a matematika rendben van, akkor az előadás is rendben lesz. Rengeteg jövés-menés van benne. Nagyon fontos, hogy emberek mikor találkoznak és mikor nem, mikor látják egymást, és mikor nem.”

A rendező elképzelése és a gondolata mentén együttműködő színészek, zenei- és a díszlet munkatársai, a koreográfus, egy izgalmas, tréfás zenés bohózattal ajándékozza meg a szabadkai közönséget Mikulás napján.

Szabadkai Népszínház
Osztrigás Mici
Szabadka

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.