Ugrás a tartalomra

Jön az Osztrigás Mici!

2018-12-04
13:15
2018-12-12
08:12
Forrás
Pannon RTV
Zene, tánc és egy szellemes, fordulatos, vidám történet. Felhőtlen kikapcsolódást ígér Mikulás napján a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának idei második bemutatója, az Osztrigás Mici vígjáték.

Komikus helyzetek, precízen kiszámolt poénok, ének és egy kis tánc. Kedden délelőtt ilyen tízperces részletből kaptak ízelítőt a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának új bemutatójának sajtótájékoztatóján. Mezei Zoltán, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „A zenés műfajt nagyon kedvelem. Régebben ezt én sokat műveltem. Most egy kicsit nehezebb, megmondom őszintén. Tehát iszonyatos fizikai kondíciót igényel, nagyon jó rögzítő képességet és ezzel én megvallom őszintén kicsit szenvedek egy kicsit birkózom. De nagyon jó hangulatban zajlottak a próbák, nagyon jó a csapat és ez segíti az embert ilyenkor.”

Balázs Áron alakítja Petypon tábornokot. Georges Feydeau által megálmodott szerepét a színész felüdülésként élte meg, hiszen már régen szerepelt bohózatban. Fegyelmet és energiát igényelt a ráosztott szerep. Balázs Áron, vendég-színész: „Neki köszönhetően is indul meg Petypon az orvos a lejtőn, vagy a félreértések erdejében botorkálni. Ő miatta kezd végül is, többnyire. Egy félreértés gyártónak is tudom mondani, persze semmi rossz szándék nélkül, hanem ő úgy értelmez bizonyos szituációkat ami a néző számára evidens, hogy nem úgy van.”

Az Osztrigás Mici című zenés vígjáték rendezőjének, László Sándornak meggyőződése, hogy a közönség igényli a szórakoztató előadásokat. Az utca emberének szüksége van nézőbarát előadásokra, amivel az előadás két órája alatt pozitív energiákkal töltődik fel. László Sándor, vendég-rendező: „Elsősorban matematika ez a darab. Ugyanis Feydau darabjai nagyon komplikáltak és azt mondják, hogy ha a matematika rendben van, akkor az előadás is rendben lesz. Rengeteg jövés-menés van benne. Nagyon fontos, hogy emberek mikor találkoznak és mikor nem, mikor látják egymást, és mikor nem.”

A rendező elképzelése és a gondolata mentén együttműködő színészek, zenei- és a díszlet munkatársai, a koreográfus, egy izgalmas, tréfás zenés bohózattal ajándékozza meg a szabadkai közönséget Mikulás napján.

Szabadkai Népszínház
Osztrigás Mici
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.