Ugrás a tartalomra

Jótékony célra alkotnak a fafaragók Oromhegyesen

2018.09.19
12:49
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Kis- és nagyméretű faszobrok, valamint padok is készülnek a VIII. Nemzetközi Fafaragó-táborban Oromhegyesen. Idén 10 vajdasági és magyarországi amatőr és képzett alkotó érkezett a négynapos táborba.

Újra megtelt az oromhegyesi Alkotóház művészetkedvelő fafaragókkal. Szalai Norbert visszajáró vendége a Fafaragó-tábornak, és a pár nap alatt több alkotást is készített. Szalai Norbert, Nagyatád, Magyarország: „Vasárnap érkeztem a többiekkel együtt. Ez a második munkám, amit itt ez alatt az idő alatt elkészítettem, itt a háta mögött van a tavaly általam faragott Szent István szobornak a párja, Gizella. Amit elkészítettem, illetve amit most készítek, amin most dolgozom, a Betlehem három királya közül az egyik lesz.”

A budapesti székhelyű Falvak Kultúrájáért Alapítvány is képviseltette magát a táborban, a kuratórium elnöke, Nick Ferenc különleges feladatot kapott az idei évben: „Népi faragást bíztak rám, először is 3 padnak a lábait, és egy padnak a háttámláját, azzal a kikötéssel, hogy ez legyen a tábor padja, tehát a neveket kellett felírnom rá.”

A tábor megálmodója szerint adományként, jótékony célra ajánlanak fel minden elkészült faragványt. Erdélyi István, elnök, Ulmus Egyesület, Oromhegyes: „Az alkotások több helyre készülnek, úgy, mint minden évben. Oromra a templomba készítünk egy Gizella királynőt, valamint Magyarkanizsára csinálunk egy saját Betlehemet, és díszpadokat faragunk, amelyeket Magyarkanizsa község területén fogunk kihelyezni.”

A tábort az Ulmus Egyesület és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület hozta létre, és Magyarkanizsa önkormányzata, valamint a Magyar Kormány támogatta.

Oromhegyes
fafaragó tábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.