Ugrás a tartalomra

Jótékonysági bemutatóra készül a Színes Szilánkok Diákszínpad

2017.12.11
11:22
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Huszonkét éves az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. Számos darabot vittek már színpadra. December 21-én olyan darabot mutatnak be, amelynek bevételét humanitárius célra fordítják.

Az Aranyszárnyú angyal című előadással lépnek színpadra az újvidéki fiatal színészek, hogy örömet szerezzenek azoknak, akik nehéz körülmények között várják a karácsonyt. A társulat tagjai lázasan gyakorolnak a próbákon.

Barna–Sára Dávid, színész: „Nagyon örülök, hogy ez az előadás jótékony célokat szolgál, illetve, hogy benne is lehetek, szerepelhetek.”

Túró Tímea, színész: „Nekem a legjobban az tetszik, amikor a hangszerekkel zenélünk.”

A darabban ezúttal nincs főszerep, minden színész egyenrangúan lép a pódiumra, és az érzelmeit tolmácsolja a nézőknek. Tamás Gabriella, színész: „Mindenki egyenrangú, így, az nem rossz, ugyanúgy örülünk, legalábbis én nagyon megörültem a szerepemnek, mindig megörülök, akármilyen szerepet is kapok, hiszen mindegyikbe beleélhetjük magunkat és az érzéseinket is továbbadhatjuk.”

Az Aranyszárnyú angyal darab, tekintettel a karácsony közeledtére, a szeretetről és a barátságról szól. Figura Terézia, vezető, Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék: „Már most tudjuk, hogy pótszékes telt házzal fogjuk játszani ezt az előadást, én nagyon remélem, hogy ez a visszhang, meg ez a népes közönség csak azt bizonyítja, hogy ez a nemes cél, amit elindítottunk és szolgálni szeretnénk, azzal is bizonyítani fogunk, hogy nem csak olcsó pénzért egy jó előadást jönnek el megnézni, hanem a perselyben is egy szép összeget tudunk majd összegyűjteni.”

A bevételt a Poverelló Alapítványnak ajánlják fel, ezzel a vajdasági Lurkóházakat támogatják. A színdarabot az Újvidéki Színházban december 21–én, 17 órai kezdettel nézheti meg a közönség.

Újvidék
Színes Szilánkok Diákszínpad
bemutató
jótékonysági

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.