Ugrás a tartalomra

Jovan Nenad cárról írtak könyvet

2019.12.11
10:41
2019.12.11
16:23
Forrás
Pannon RTV
Könyvbemutató volt a belgrádi Collegium Hungaricumban.

Bemutatták Boris Stojkovski Jovan Nenad cárról írt kötetét kedd este a belgrádi Collegium Hungaricumban. Az eseményen Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete is részt vett. A fekete ember élete, munkássága és öröksége alcímet viselő kötetben a szerző nemcsak a 16. századi eseményeket mutatja be, hanem azt is, hogyan alakult Jovan Nenad cár megítélése az évszázadok során.

Boris Stojkovski, történész: „Ez az első összefoglaló tanulmány, amely Jovan Nenad cárról szól, és nemcsak a saját idejéről, a Mohács utáni időszakról, hanem a 19. és a 20. századról is, amikor először avatták fel a szobrát Szabadkán. Igazából, én azt is be akartam mutatni, hogy milyen volt a visszhangja az 1526-27-es eseményeknek, valamint úgy gondoltam, hogy a mostani olvasók számára érdekes lenne az egész történelem, hogy hogyan fordult, alakult egy 16. századi történelmi személy megítélése máig.”

könyvbemutató
Jovan Nenad cár
Collegium Hungaricum
Boris Stojkovski

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.