Ugrás a tartalomra

Jövő héten kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten

2018.03.12
12:52
Forrás
MTI
Március 20. és 27. között a Jelen/Lét Fesztiválon, a Nemzeti Színházban és a Szerb Színházban 18 előadás lesz látható.

A magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben megvalósuló fesztiválon a nézők szerb, bolgár, horvát, cigány, örmény, szlovák és német előadásokat láthatnak nagyrészt anyanyelven, magyar felirattal. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a fesztivál pozitív üzenetet hordoz a magyarországi nemzetiségek mellett a határon túli magyarok számára is, hiszen példát mutatnak azzal, ahogyan a nemzetiségek felé fordulnak.

nemzetiségi színházak fesztiválja
Budapest

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.