Ugrás a tartalomra

József Attilára emlékeztek Zentán

2017.12.28
11:01
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Verses-zenés összeállítással emlékeztek József Attila halálának 80. évfordulójára Zentán. Elhangzott a költő több ismert költeménye, de kevésbé ismert művek is helyet kaptak a műsorban.

Az esten fellépett Krnács Erika előadóművész, Verebes Judit színész, valamint Zsoldos Ervin és Szerda László verséneklők. A fellépők már régóta tanulmányozzák a költő életét és munkásságát. Krnács Erika, előadóművész: „József Attilát nem egyszerű felfedezni. József Attiláról teljes képet adni egy órában szinte lehetetlen. Ezért döntöttünk úgy, hogy mindenki magának válogat. A fiúk ketten zenésítettek meg, Zsoldos Ervin és Szerda Laci. Ők úgy válogattak, hogy zenei szempontból mi felel meg, hogy különleges legyen, hogy ne elcsépelt legyen, olyan versek, amelyek nincsenek megzenésítve még, tehát nem csöpög a csapból is.”

A megzenésített versek között volt a Mama is, amely az egyik legismertebb József Attila költemény. Zsoldos Ervin, verséneklő: „Azt kell mondanom, hogy ritmikájában, hangulatában megérintett, amikor elolvastam, többször is, természetesen. Nem azon agyaltam, és azon gondolkodtam, hogy vajon milyen technikai lehetőségeket lehet ebből kihozni, hanem, hogy mit gondolhatott, hogyan érezhetett, hogyan élhette át ezt az egészet, és azután jöttek azok a helyzetek, amelyek gitár kíséretében előhozták a vers hangulatát.”

Az összeállítás a 40 éves fennállását ünneplő Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ programsorozatának részeként jött létre.

Zenta
józsef attila
Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ
Krnács Erika
Zsoldos Ervin

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.