Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

József Attilára emlékeztek Zentán

2017.12.28
11:01
2017.12.28
16:28
Forrás
Pannon RTV
Verses-zenés összeállítással emlékeztek József Attila halálának 80. évfordulójára Zentán. Elhangzott a költő több ismert költeménye, de kevésbé ismert művek is helyet kaptak a műsorban.

Az esten fellépett Krnács Erika előadóművész, Verebes Judit színész, valamint Zsoldos Ervin és Szerda László verséneklők. A fellépők már régóta tanulmányozzák a költő életét és munkásságát. Krnács Erika, előadóművész: „József Attilát nem egyszerű felfedezni. József Attiláról teljes képet adni egy órában szinte lehetetlen. Ezért döntöttünk úgy, hogy mindenki magának válogat. A fiúk ketten zenésítettek meg, Zsoldos Ervin és Szerda Laci. Ők úgy válogattak, hogy zenei szempontból mi felel meg, hogy különleges legyen, hogy ne elcsépelt legyen, olyan versek, amelyek nincsenek megzenésítve még, tehát nem csöpög a csapból is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A megzenésített versek között volt a Mama is, amely az egyik legismertebb József Attila költemény. Zsoldos Ervin, verséneklő: „Azt kell mondanom, hogy ritmikájában, hangulatában megérintett, amikor elolvastam, többször is, természetesen. Nem azon agyaltam, és azon gondolkodtam, hogy vajon milyen technikai lehetőségeket lehet ebből kihozni, hanem, hogy mit gondolhatott, hogyan érezhetett, hogyan élhette át ezt az egészet, és azután jöttek azok a helyzetek, amelyek gitár kíséretében előhozták a vers hangulatát.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az összeállítás a 40 éves fennállását ünneplő Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ programsorozatának részeként jött létre.

Zenta
józsef attila
Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ
Krnács Erika
Zsoldos Ervin

Most

09:29, Frissítve: 11:52

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.