Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Juhász zenekar húzza a talpalávalót a VM4K-ban

2022.11.28
21:33
Forrás
Pannon RTV
November 30-án, szerdán ismét táncházat tartanak a Juhász zenekarral a VM4K-ban.

A havi rendszerességgel megtartott események általában gyermekjátékokkal és családi táncoktatással kezdődnek - mondta el a Közügyekben Szakács Tamás néptáncoktató. Itt játékos módszerrel sajátíthatják el a résztvevők az egyszerűbb tánclépéseket.

Ezután ifjúsági és felnőtt táncház következik, ahol a Juhász zenekar húzza a talpalávalót. A táncokat oktatják is, de szabadon is táncolhatnak a résztvevők. A népzenei együttes vezetője, Juhász Gábor elmondta, hogy azokat is szívesen látják a szerdán 19 órakor kezdődő táncházban, akik nem tudnak táncolni, de érdeklődnek a magyar népi kultúra, a népzene és a néptánc iránt. A Juhász zenekar táncházait a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Juhász Gábor
Juhász zenekar
VM4K
Szakács Tamás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.