Ugrás a tartalomra

Kabaré a la Temerin

2018.04.30
10:10
2018.04.30
17:11
Forrás
Pannon RTV
Zenés-táncos estet tartottak a temerini Művelődési Központban.

Kabaré a la Temerin címmel a helyi Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezésében tegnap este táncos-zenés kabaréestet tartottak a Művelődési Központ színháztermében. Az esemény célja egyebek között a szórakoztatás volt, valamint az, hogy a fiatal tehetségeknek fellépési lehetőséget biztosítsanak.

A farsang alkalmából bemutatott kabaré iránti nagy érdeklődés adta az ötletet, hogy a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben ismét zenés-táncos előadással lepjék meg a temerinieket az egyesület tagjai. Nagy Sándor, rendező: „Valamikor Szabó Péter bácsi rendezett hasonló kabarékat Temerinben, és az ő emlékére rendeztük ezt a farsang alkalmából. Sokan voltak nézők, és sokan mondták, hogy szeretnék megnézni, aki akkor nem látta.”

Az amatőr színtársulat oszlopos tagja Varga Béla, aki – mint mondta - néptáncosként kezdte, és idősebb korában fordult az irodalom és a színészet felé. „Fiatalokkal gyakorolunk, tanulgatunk, irodalmi esteket adunk, színészkedek, amennyire-annyira, hogy mennyire jó, azt mindig a közönség bírálja, ő lesz a megmondó.”

Szabó Zsuzsanna és Erős Henrietta a Tini Táncdalfesztivál résztvevői. Az előadás másik célja az volt, hogy fellépési lehetőséget biztosítson a fiatal énekeseknek.

„Mi szólóban énekelünk a darabon kívül, és előttünk és utánunk vannak különböző rövidebb jelenetek.”
„Részt vettünk a Tini Fesztiválon, és felkértek minket, hogy énekeljük el – vagy másik dalt, vagy ugyanazt, amivel felléptünk.”

Annak ellenére, hogy a május elsejei ünnepek idejére sokan elutaztak vidékre, a bő egyórás műsorra nagy számban ellátogattak a helyiek.

kabaré
Temerin

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.