Ugrás a tartalomra

Kabaré zsinóron - Bábjáték a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

2018.09.19
15:21
2018.09.19
16:53
Forrás
Pannon RTV
Kabaré zsinóron címmel tartott előadást a SoulMade színházi társulat a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A szerdai program a 25. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál keretében valósult meg.

Gyermeknevetéstől volt hangos szerda délelőtt a Kosztolányi Dezső Színház. A nemzetközi gyermekszínházi fesztiválra érkezőkkel zsúfolásig telt a terem. A nézők soraiban olyan is akadt, aki már visszatérő vendége a fesztiválnak.

Jelena Kojić: „Korábban is voltam, és nagyon tetszett, mert több nyelvűek az eladások, és a zene is nagyon érdekes.”

A közönség sokszor lélegzetvisszafojtva figyelte a bábjátékot. Sokakat főként a tánc és a zene nyűgözött le.

Dunja Milački: „Azért tetszett, mert különféle táncokat és marionettbabákat láthattam. A több nyelven megszólaló zene is jó volt.”

A Kabaré zsinóron című produkciót a bolgár SoulMade színházi társulat előadásában láthatta a közönség. Az előadás a modern zenét és a táncot ötvözte a bolgár tradicionális elemekkel, de az olyan ismert karaktereket is felvonultatta, mint Elvis Presley vagy Pinokkió. Bár a produkció látogatottsága nem erről tanúskodott, a társulat színésze szerint a marionett bábok kevésbé népszerűek napjainkban.

Georgi Gadelev, színész, SoulMade Társulat, Bulgária: „A küldetésünk az, hogy megmutassuk a gyerekeknek, mi az a marionett, megérinteni a szívüket az előadás mágiájával, elcsábítani őket a képernyő elől. Ha tetszik nekik, amit látnak, eljárnak majd a színházi előadásokra és az utcai performanszokra is. Műhelymunkákat tartunk, ahova eljöhetnek, megtanulhatják, hogyan kell mozgatni és irányítani a bábokat. Tehát én optimista vagyok, hisz ez nagyon régi szakma.”

A 25. Gyermekszínházi Fesztivál még nem ér véget. Szeptember 21-ig, vagyis péntekig az előadások ingyenesen látogathatók.

bábjáték
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.