Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kabók Erika a VM4K-ban

2020.10.02
11:17
2020.10.02
16:21
A számos szakmai díjat elnyerő, legutóbb Szabadka Város Pro Urbe-díjával kitüntetett újságíró már több mint 35 éve van a szakmában. Szerkeszti a Magyar Szó napilap Hétvége rovatát, tudósítja az MTVA-t

Kabók Erika volt a vendége a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték - másképp című programjának. Elmondása szerint a napi újságírásra sokan úgy tekintenek mint a konyhapulton hagyott joghurtra, ami másnapra már megromlik, hiszen senki sem kíváncsi már az előző napi hírekre. Pályafutásából a Magyar Szóban indított sorozatokra a legbüszkébb, amik értékálló témákat sok kutatómunkával dolgoznak fel.

Pannon RTV

Kabók Erika, újságíró: „Például a 44-es áldozatok tömegsírjairól csináltunk egy nagy sorozatot. Csináltunk sorozatot a Goli otok túlélőivel. Amiből könyv készült, azok a szórványtelepülések. 84 szórványtelepülést kerestünk fel. Készítettünk egy nagyon szép 56-os könyvet, ahol a határ-menti befogadóközpontokat dolgoztuk fel, illetve azokat az embereket kerestük meg akik jártak itt, akik barátságot ápolnak ma is azokkal akik befogadták őket. Most készül egy szerintem nagyon izgalmas könyvünk Trianon 100 éves évfordulójára, egy Trianon könyvet készítünk.”

VM4K
Kabók Erika
Csütörtök esték - másképp

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű