Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kabók Erika a VM4K-ban

2020.10.02
11:17
2020.10.02
16:21
A számos szakmai díjat elnyerő, legutóbb Szabadka Város Pro Urbe-díjával kitüntetett újságíró már több mint 35 éve van a szakmában. Szerkeszti a Magyar Szó napilap Hétvége rovatát, tudósítja az MTVA-t

Kabók Erika volt a vendége a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték - másképp című programjának. Elmondása szerint a napi újságírásra sokan úgy tekintenek mint a konyhapulton hagyott joghurtra, ami másnapra már megromlik, hiszen senki sem kíváncsi már az előző napi hírekre. Pályafutásából a Magyar Szóban indított sorozatokra a legbüszkébb, amik értékálló témákat sok kutatómunkával dolgoznak fel.

Kabók Erika, újságíró: „Például a 44-es áldozatok tömegsírjairól csináltunk egy nagy sorozatot. Csináltunk sorozatot a Goli otok túlélőivel. Amiből könyv készült, azok a szórványtelepülések. 84 szórványtelepülést kerestünk fel. Készítettünk egy nagyon szép 56-os könyvet, ahol a határ-menti befogadóközpontokat dolgoztuk fel, illetve azokat az embereket kerestük meg akik jártak itt, akik barátságot ápolnak ma is azokkal akik befogadták őket. Most készül egy szerintem nagyon izgalmas könyvünk Trianon 100 éves évfordulójára, egy Trianon könyvet készítünk.”

VM4K
Kabók Erika
Csütörtök esték - másképp

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.