Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kacagtak Móric Zsigmond darabján Zentán

2020-02-14
17:15
2020-02-14
18:07
Forrás
Pannon RTV
Móricz Zsigmond: Magyar mesék című komédiájával folytatódott a IV. Teátrum Neked! színházfesztivál. A darabot a szentendrei Ivancsics Ilona és Színtársai színház adta elő. Az előadást telt ház övezte.

A darab a paraszti élet pillanatait mutatja be. A négy történetből álló előadásban megismerhetjük az ifjú párt, akik a nászéjszakára készülnek, és a hozományon veszekednek; a házaspárt, akik a lélekvándorlásról fantáziálnak; a két dinnyecsőszt, akiket átvertek a feleségeik, valamint a zsémbes feleségének színt valló gazdát is.

A lélekvándorlásról ábrándozó házaspár női tagját, valamint a zsémbes feleséget Csomor Csilla, ismert színművész alakította: „Számomra a móriczi világ nagyon-nagyon közel áll. Én vidéken nevelkedtem, és azok az alap problémák, amik a vidéki társadalmat érintették, azok úgy közvetlenül engemet is érintettek gyerekkoromban.”

Benkő Péter színművész is két szerepet játszott a darabban: „Az egyikben én egy gazda vagyok, aki a feleségével van, örökké zsörtölődik, meg akarja győzni, hogy a lélekvándorlás az egy buddhista tudomány. A másik az két dinnyecsősz, aki szintén az asszonyokról vitatkozik, hogy az enyém szép, a tied csúnya, de azért jobb a csúnya, mert ha szép, akkor azt másik is szereti. Ezek ilyen kedves kis vidéki történetek ezek.”

A fesztivál vasárnapig tart, a szervezők elmondása szerint minden előadásra elkeltek a jegyek.

Zenta
Teátrum Neked!

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.