Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kacagtak Móric Zsigmond darabján Zentán

2020-02-14
17:15
2020-02-14
18:07
Forrás
Pannon RTV
Móricz Zsigmond: Magyar mesék című komédiájával folytatódott a IV. Teátrum Neked! színházfesztivál. A darabot a szentendrei Ivancsics Ilona és Színtársai színház adta elő. Az előadást telt ház övezte.

A darab a paraszti élet pillanatait mutatja be. A négy történetből álló előadásban megismerhetjük az ifjú párt, akik a nászéjszakára készülnek, és a hozományon veszekednek; a házaspárt, akik a lélekvándorlásról fantáziálnak; a két dinnyecsőszt, akiket átvertek a feleségeik, valamint a zsémbes feleségének színt valló gazdát is.

A lélekvándorlásról ábrándozó házaspár női tagját, valamint a zsémbes feleséget Csomor Csilla, ismert színművész alakította: „Számomra a móriczi világ nagyon-nagyon közel áll. Én vidéken nevelkedtem, és azok az alap problémák, amik a vidéki társadalmat érintették, azok úgy közvetlenül engemet is érintettek gyerekkoromban.”

Benkő Péter színművész is két szerepet játszott a darabban: „Az egyikben én egy gazda vagyok, aki a feleségével van, örökké zsörtölődik, meg akarja győzni, hogy a lélekvándorlás az egy buddhista tudomány. A másik az két dinnyecsősz, aki szintén az asszonyokról vitatkozik, hogy az enyém szép, a tied csúnya, de azért jobb a csúnya, mert ha szép, akkor azt másik is szereti. Ezek ilyen kedves kis vidéki történetek ezek.”

A fesztivál vasárnapig tart, a szervezők elmondása szerint minden előadásra elkeltek a jegyek.

Zenta
Teátrum Neked!

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:29, Frissítve: 17:46

Magawa kiszimatolta az aranyat

Hősiességéért aranymedállal tüntettek ki egy bombakereső óriáspatkányt. A Magawa nevű gambiai óriáspatkány (Cricetomys gambianus) karrierje során 39 aknát és 28 fel nem robbant lőszert szagolt ki.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.