Ugrás a tartalomra

Kalandozás Könyvországban

2022.02.01
16:29
2022.02.01
17:31
Forrás
Pannon RTV
Kalandozás Könyvországban elnevezéssel olvasást népszerűsítő akció kezdődik a Szabadkai Városi Könyvtárban.

Az általános iskolások két hónapon keresztül, februárban és márciusban vehetnek részt az akcióban, majd a könyvtár honlapján, a subiblioteka.rs oldalon egy kérdőívet kell kitölteniük. Nem kell mást tenniük, mint olvasni. Az akcióban nyerni is lehet, április negyedikén sorsolják ki a szerencséseket.

Omerović Heléna, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa: „Az elsősöknek is ugyanazt a kérdőívet kell kitölteniük, mint a nyolcadikosoknak, a program így írja elő, sajnos. Ezért az elsősöknek egy kicsit nehezebb a kitöltése. Tanítónők, szülők, könyvtárosok segítségét igényli. Nyolcadikosoknak persze pofonegyszerű. Idén részleteket kell elolvasni, például a Hercules mítoszából. Ezek mind fent vannak a neten is. Tehát nem könyveket, teljes könyveket kell elolvasniuk, hanem könyvrészleteket. Nem megerőltető. Nem az a célunk, hogy az iskolai feladataik mellett ezzel is terheljük őket, hanem csak egy kicsit bevonzzuk őket a könyvtárba, olvasásra buzdítsuk őket és hátha ezeken a témákon keresztül más könyveket is kikölcsönöznek.”

könyvtár
Szabadka
Könyvország
Omerović Heléna

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.