Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kalandozás Könyvországban

2022.02.01
16:29
2022.02.01
17:31
Forrás
Pannon RTV
Kalandozás Könyvországban elnevezéssel olvasást népszerűsítő akció kezdődik a Szabadkai Városi Könyvtárban.

Az általános iskolások két hónapon keresztül, februárban és márciusban vehetnek részt az akcióban, majd a könyvtár honlapján, a subiblioteka.rs oldalon egy kérdőívet kell kitölteniük. Nem kell mást tenniük, mint olvasni. Az akcióban nyerni is lehet, április negyedikén sorsolják ki a szerencséseket.

Omerović Heléna, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa: „Az elsősöknek is ugyanazt a kérdőívet kell kitölteniük, mint a nyolcadikosoknak, a program így írja elő, sajnos. Ezért az elsősöknek egy kicsit nehezebb a kitöltése. Tanítónők, szülők, könyvtárosok segítségét igényli. Nyolcadikosoknak persze pofonegyszerű. Idén részleteket kell elolvasni, például a Hercules mítoszából. Ezek mind fent vannak a neten is. Tehát nem könyveket, teljes könyveket kell elolvasniuk, hanem könyvrészleteket. Nem megerőltető. Nem az a célunk, hogy az iskolai feladataik mellett ezzel is terheljük őket, hanem csak egy kicsit bevonzzuk őket a könyvtárba, olvasásra buzdítsuk őket és hátha ezeken a témákon keresztül más könyveket is kikölcsönöznek.”

könyvtár
Szabadka
Könyvország
Omerović Heléna

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.