Ugrás a tartalomra

Kalandozás Könyvországban - vetélkedő Szabadkán

2021.02.01
14:55
2021.02.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
A cél, hogy a gyermekek eljussanak a könyvhöz, az olvasók pedig a könyvtárhoz.

Kalandozás Könyvországban címmel immár 13 éve szervezi meg olvasás-népszerűsítő nyereményjátékát az általános iskolások részére a Szabadkai Városi Könyvtár. A vetélkedő célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. A résztvevőknek el kell olvasniuk az ajánlott műveket, majd ki kell tölteniük a könyvtár honlapján a subiblioteka.rs oldalon található magyar nyelvű kérdőívet. Erre március 31-ig van idejük a gyerekeknek. A kvíz idei mottója "Hol csak alkalmat találsz rá, egy fát ültess!"

Omerović Heléna, könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Február és március folyamán az általános iskolás gyermekek 800 dinár helyett, 300-ért iratkozhatnak a Városi Könyvtár gyermekosztályára és ez az előfeltétele annak, hogy részt vegyenek a nyereményjátékon. A nyereményjátékunkat, mint az előző 12 évben is egy nyereménysorsolással zárjuk az idén is április 2-án, tehát a gyermekkönyvek nemzetközi napján.”

olvasás
könyv
Kalandozás Könyvországban

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.