Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kalandozás Könyvországban - vetélkedő Szabadkán

2021.02.01
14:55
2021.02.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
A cél, hogy a gyermekek eljussanak a könyvhöz, az olvasók pedig a könyvtárhoz.

Kalandozás Könyvországban címmel immár 13 éve szervezi meg olvasás-népszerűsítő nyereményjátékát az általános iskolások részére a Szabadkai Városi Könyvtár. A vetélkedő célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. A résztvevőknek el kell olvasniuk az ajánlott műveket, majd ki kell tölteniük a könyvtár honlapján a subiblioteka.rs oldalon található magyar nyelvű kérdőívet. Erre március 31-ig van idejük a gyerekeknek. A kvíz idei mottója "Hol csak alkalmat találsz rá, egy fát ültess!"

Omerović Heléna, könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Február és március folyamán az általános iskolás gyermekek 800 dinár helyett, 300-ért iratkozhatnak a Városi Könyvtár gyermekosztályára és ez az előfeltétele annak, hogy részt vegyenek a nyereményjátékon. A nyereményjátékunkat, mint az előző 12 évben is egy nyereménysorsolással zárjuk az idén is április 2-án, tehát a gyermekkönyvek nemzetközi napján.”

olvasás
könyv
Kalandozás Könyvországban

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.