Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kalandozás Könyvországban - vetélkedő Szabadkán

2021.02.01
14:55
2021.02.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
A cél, hogy a gyermekek eljussanak a könyvhöz, az olvasók pedig a könyvtárhoz.

Kalandozás Könyvországban címmel immár 13 éve szervezi meg olvasás-népszerűsítő nyereményjátékát az általános iskolások részére a Szabadkai Városi Könyvtár. A vetélkedő célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. A résztvevőknek el kell olvasniuk az ajánlott műveket, majd ki kell tölteniük a könyvtár honlapján a subiblioteka.rs oldalon található magyar nyelvű kérdőívet. Erre március 31-ig van idejük a gyerekeknek. A kvíz idei mottója "Hol csak alkalmat találsz rá, egy fát ültess!"

Pannon RTV

Omerović Heléna, könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Február és március folyamán az általános iskolás gyermekek 800 dinár helyett, 300-ért iratkozhatnak a Városi Könyvtár gyermekosztályára és ez az előfeltétele annak, hogy részt vegyenek a nyereményjátékon. A nyereményjátékunkat, mint az előző 12 évben is egy nyereménysorsolással zárjuk az idén is április 2-án, tehát a gyermekkönyvek nemzetközi napján.”

olvasás
könyv
Kalandozás Könyvországban

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű