Ugrás a tartalomra

Kálmány Lajos néprajzkutatóra emlékeznek

2019.09.24
17:52
2019.09.24
18:09
Forrás
VajdaságMA
Kétnapos konferenciát szervez a Kiss Lajos Néprajzi Társaság szeptember 28-án és 29-én Csókán. Kálmány Lajos néprajzkutatóra emlékeznek halála 100. évfordulója alkalmából.

A kétnapos rendezvény szeptember 28-án, szombaton 10 órakor kezdődik. Az eseményen elhangzó előadások a néprajzkutató életét és munkásságát dolgozzák fel különféle megközelítések alapján. Ezután a résztvevők körbejárják az észak-bánáti gyűjtési helyeit. Kálmány Lajos pótolhatatlanul nagy értékű folklórt mentett meg a múlt századi Alföld egészében még tradicionális világából. 

Kiss Lajos Néprajzi Társaság
Kálmány Lajos
néprajzkutató
Csóka
konferencia

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.