Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Kamarazenei fesztivál Újvidéken

2023.09.19
16:45
2023.09.19
16:57
Forrás
Pannon RTV
A többi között Händel, Brahms, Haydn, Liszt, Sosztakovics, Menotti és Schumann kamerazene művei csendülnek majd fel.

Blisko! vagyis Közel! elnevezéssel kamarazenei fesztivált szerveznek Újvidéken a városi hangversenyteremben. Az érdeklődő közönség a szeptember 30-tól október 6-ig tartó koncertsorozaton kiemelkedő művészeket hallhat. A rendezvényt az Újvidéki Kulturális Központ, a városi hangversenyterem és az Isidor Bajić Zeneiskola közösen szervezi meg Újvidék Város támogatásával.

Stefan Milenković, hegedűművész: „Az az elképzelés, hogy a program változatos legyen és hogy platformként szolgáljon mindannyiunknak, hogy a legjobban fejezhessük ki magunkat, hogy elsősorban a legjobban átélhessük az együttműködést, a színpadon való interakciót. Az, hogy a jelszavunk a Közel!, ez pontosan azt fejezi ki, az egymás melletti muzsikálást. Elsősorban, hogy közel vagyunk az akcióhoz és ez a közönségnek is szól, mert láthatják hogyan jön létre a zene, csak néhány méteres távolságból. Tehát a program attraktív lesz.”

Blisko!
kamarazenei fesztivál
Újvidék

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű