Ugrás a tartalomra

Karácsonyi bábelőadás Hertelendyfalván

2019.12.29
13:25
2019.12.29
16:29
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi bábelőadással ajándékozták meg a hertelendyfalvi gyerekeket a Gyermekmisszió bácsfeketehegyi munkatársai. Nagy érdeklődéssel fogadták az előadást a helyi református imaház termében.

A gyerekek közül sokan első alkalommal láttak élő bábelőadást. Spišjak Dorotea elmondta, hogy melyik volt a kedvenc része a darabban: „Aki született, a kis Jézus.”

A bábelőadás üzenete nem csak a legkisebbeknek szól. Nemcsek Márina elmondta: „Minden évben jövök és megnézem, habár már kicsit megnőttem, de nagyon szeretek eljönni és megnézni, hogy mit készítettek a feketicsi barátaim.”

A Gyermekmisszió bácsfeketehegyi szervezetében új, ifjú munkatársak is vállalták a nemes feladatot, hogy szabadidejüket feláldozva a bábjáték begyakorlásával, az előadások bemutatásával örömet szerezzenek másoknak. Pásztor Júlia még tanulja a magyar nyelvet, mégis szívesen vállalt szerepet az előadásban. Kiemelte: „Nagyon tetszik és nagyon szeretem, régen egy kicsit nehéz, és most jó lesz, nagyon jó és nagyon szeretem.”

A dél-bánáti négynapos körút során naponta három előadást terveztek be a nagy érdeklődésre való tekintettel. Perlaki Nándor már gyakorlott bábozó: „Megvannak az előnyei, megvannak a nehézségei, de ugye, az előnyeit kell nézni, hogy át tudjuk adni az üzenetet, az Isten igéjét és annak örülünk, hogy ha be tudják fogadni a gyerekek a szívükbe.”

Bácsfeketehegyen a Gyermekmisszió tevékenységének már sok éve része a bábelőadások bemutatása. Idén bővült a feladatkörük, új feladatok és közös tervek megvalósítására törekednek. Halász Sámuel, a Gyermekmisszió vezetője aláhúzta: „Az idei évben fölkértek az országos Gyermekmisszió vezetésére és ez egy egészen más feladatkört ölel föl, és úgymond a mostani szolgálatainkat át kellene adjuk az új munkatársainknak és hála Istennek, hogy vannak önkéntesek, vannak munkatársak, akik ezt örömmel elvállalják és vezetik az eddigi tevékenységeinket.”

A Gyermekmisszió csapatának tervei között szerepel, hogy jövőre ne csak karácsonykor, hanem év közben is szervezzenek bábelőadásokat Vajdaság különböző településein.

karácsony
bábelőadás
Hertelendyfalva
Gyermekmisszió
Bácsfeketehegy

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.