Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Karácsonyi és újévi hangversenyt tartott a Szabadkai Zeneiskola Csókán

2022.12.21
09:33
2022.12.21
16:27
Forrás
Pannon RTV
Az est folyamán többek között felcsendült a Radetzky-induló, a Csendes éj, de Franz Schubert V. teljes szimfóniája is helyet kapott.

Telt ház előtt tartották meg a hangversenyt a helyi Művelődési Házban. Ötödik éve, hogy a Szabadkai Zeneiskola ünnepi hangversenyt tart Csókán. Kiss Erzsébet, Csóka: „Őket meg ki nem hagynám, a Paskó atyát és az ő zeneiskolájukat minden évben megnézem. Felemelő előadás, és ezt jól tudom, ismerem és nem hagynám ki, most is a templomból ide jöttem, nem haza.”

A repertoárban szerepeltek Isidor Bajić művei, a Radetzky-induló, a Csendes éj, de egy nagyon nehéz és komoly kihívást jelentett Franz Schubert V. teljes szimfóniájának elsajátítása is.

Paskó Csaba, karnagy: „Nagyon sok emberhez elvisszük azt a muzsikát, azt a hangulatot, amit ez az ünnepkör is megjelenít. Maga a karácsony, amely megkezdődik a katolikus karácsonnyal, majd ott az újév, és a szerb karácsonnyal folytatódik.”

A hangversenyt legközelebb a szabadkai zenekedvelők nézhetik és hallgathatják meg.

Csóka
Szabadkai Zeneiskola
koncert

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.