Ugrás a tartalomra

Karácsonyi mulatság Törökbecsén

2018.12.17
11:21
2018.12.17
18:16
Forrás
Pannon RTV
Mintegy százan léptek fel a Karácsonyi mulatság című alkalmi műsoron vasárnap este, amelyet a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület szervezett.

A községi Művelődési Ház előcsarnokában a szervezők kézműves kiállítással, színes gömbökkel, karácsonyfákkal, és a Bokréta kézimunkacsoport tűmunkáinak kiállításával várták a vendégeket. Első alkalommal az ovisokat felölelő Cifrázó tánccsoport is bemutatkozott.

Fábián Mihályfi Elvira, néptáncoktató, Jókai Mór MME, Törökbecse: „Ma este a a legkisebb csoportunk is bemutatkozott, a Cifrázó néptáncegyüttes, akik lucázást és karácsonyi dalokat adtak elő, továbbá táncoltak is egy részletet, mivel a mai műsorunk címe karácsonyi mulatság, ezért mindenki egy kisebb mulatsággal készült. Utána következtek a betlehemezők, a Parapács táncegyüttes, majd szatmári táncokat adott elő a Hajdina, rábaközit az Apróka táncegyüttes, és utána a legnagyobb csoportunk a Csalogató táncegyüttes következett gömöri táncokkal.”

A koreográfusok, az egyesület tagjai és a szervezők idén is sok meglepetéssel készültek.

Cseszák Balázs, néptáncoktató, Jókai Mór MME, Törökbecse: „Szeretünk mindig együtt ünnepelni a közönségünkkel, és a szép számban jelenlévő szülőket ezúttal is buzdítjuk, hogy a többi műsorainkra is ilyen szép számban jelenjenek meg, hiszen egész évben, az idén is az új táncanyaggal erre készültünk és ez az első alkalom amikor láthatják az új műsorszámokat.”

Az 1992-ben alakult Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület minden évben megszervezi a karácsonyi mulatságot, melyre idén vendégzenekart is hívtak.

Ilia László, titkár, Jókai Mór MME, Törökbecse: „A programot ők kezdték, a Csányi és Angyalai együttes egy fajta felállításban és ezen kívül a táncegyüttest mint állandóan a Fokos zenekar kíséri és további sikert kívánunk nekik a Győztesek győztese fináléban.”

A törökbecsei Karácsonyi mulatságon mintegy százan léptek fel.

Törökbecse
Jókai Mór Művelődési Egyesület

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.