Ugrás a tartalomra

Karácsonyi műsor készül a szerb közszolgálati televízióban

2019.12.08
19:53
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
December 24-én ünnepi műsorral kedveskedik a szerb közszolgálati televízió a karácsonyt ünneplő katolikus hívőknek. Az ünnepi adás felvételei vasárnap kezdődtek Belgrádban.

Az énekekkel, táncokkal és szavalatokkal teletűzdelt ünnepi műsorban a Szerbiában élő magyar, horvát, német, román, szlovák, ruszin és bunyevác nemzeti közösségek mutatkoznak be.

Miskolci Lívia, a szabadkai Bratstvo tánccsoport tagja: „Egy bunyevác táncot hoztunk, bunjevke néven. Ez egy hagyományos tánc, amelyet párosban, vagy hármasban táncolnak, ahol egy fiú két lánnyal forog, pörög, pörgeti őket.”

A szabadkai Róna táncegyüttes magyar néptáncokkal szerepel a műsorban. Szécsi Viktória, a szabadkai Népkör MMK Róna táncegyüttesének művészeti vezetője: „Szerettük volna megmutatni a Dél-Alföld tánckultúráját és viseletét is, hiszen lehet, hogy nem minden nap találkoznak a kedves nézők ezekkel az öltözetekkel, énekekkel és táncokkal. Ebből állítottunk össze egy kis csokrot.”

Az ünnepi adásban Vadlövő Gabriella, a Pannon RTV munkatársa is kiemelt szerepet kapott: „Az egyik műsorvezető vagyok ebben a karácsonyi műsorban azzal, hogy nincs olyan sok magyar szöveg, viszont magyaros kendő van rajtam, amit a Népkör Magyar Művelődési Egyesülettől kaptam. Én vagyok a három műsorvezető közül az, aki a magyar nemzeti közösséget képviseli.”

A karácsonyi adást december 24-én a késő esti órákban nézhetik majd meg az érdeklődők a szerb közszolgálati televízió egyes csatornáján.

közszolgálati televízió
karácsony
ünnepi műsor
Vadlövő Gabriella
Bratstvo tánccsoport
Népkör
Róna
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.