Ugrás a tartalomra

Karácsonyi műsor a temerini cserkészektől (videó)

2016.12.25
12:08
Ünnepi karácsonyi műsorral készültek a temerini cserkészek Jézus eljövetelének alkalmából
Ünnepi karácsonyi műsorral készültek a temerini cserkészek Jézus eljövetelének alkalmából. A gondosan elkészített zenés, szavalós előadást szombaton este mutatták be a Lourdes-i Boldogasszony Emléktemplomban. Évtizedes hagyományokra épül a cserkészek tevékenykedése a dél-bácskai Temerinben. A legutóbbi, novemberi toborzón 30 új gyereket köszönthettek soraikban. Bujdosó Igor, Temerin: „Nekem ez olyan, mintha jobban szabad lennék, és szeretek így játszani is sokat.” Moiskó Laura, Temerin: „Nagyon tetszik. Sokat játszunk, és az is nagyon feldob.” A temerini Teleki Attila 9 éve csatlakozott a cserkészekhez. A velük eltöltött időt rendkívül hasznosnak és tanulságosnak tarja. „Nekem a cserkészet felszabadulást és jól kihasznált időt jelent. Szeretek cserkészkedni, táborozni. Hobbi számomra.”



A gyerekek számos foglalkozáson keresztül készültek a karácsonyi ünnepekre is. A Jézus születését bemutató zenés, szavalós előadást szenteste mutatták be a temerini emléktemplomban. A gyerekeknek versmondásban, éneklésben és szerepjátékokon keresztül is alkalmuk volt megmutatni tudásukat. Magyar Szilvia, cserkészparancsnok: „A tartalma az, hogy összetartozunk, és a szeretetet szeretnénk továbbadni. A gyerekek nagyon lelkesen készültek. Sokan voltak, akik le is betegedtek és most is betegen vannak itt megmutatni, hogy betegen is lehet dolgozni. Nincsenek határok, amelyek le tudnak bennünket dönteni, igenis megyünk és csináljuk.” A sikeres előadásnak köszönve a temerini cserkészvezetők a jövőben még több hasonló csapatszellemet építő foglalkozást terveznek a gyerekek számára, valamint az elmaradhatatlan nyári táborok programjait is bővíteni szeretnék.
Temerin
cserkészek
karácsonyi műsor

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.