Ugrás a tartalomra

Karácsonyi népi dallamok Újvidéken

2022.12.21
12:37
2022.12.21
18:29
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Egység Kulturális Központban tartott koncertet és táncházat a Juhász zenekar, mely ezekben a hetekben Vajdaság egész területét bejárja. A közönségnek bemutatják a téli, illetve karácsonyi hagyományokat és szokásokat.

Céljuk megismertetni és továbbadni a gyermekeknek a karácsonyhoz fűződő népi dalokat, valamint közelebb vinni hozzájuk a népi hangszerek és a népzene varázsát.

Juhász Gábor, zenekarvezető: „Fontos, hogy a gyerekek hallhassanak magyar népzenét, fontos, hogy meghallják a magyar népi hangszerek hangját, hogy ezek a hangszerek milyen szerepet töltenek be a zenekarban, és természetesen fontos az is, hogy megtanulják ezeket a dalokat, amelyek ilyenkor népszerűek voltak. A koncertek után mindig táncházra várjuk a gyerekeket, illetve a fiatalokat. A vajdasági táncoktól, a bukovinai táncokon keresztül, egészen az erdélyi-mezőségi táncokig játszunk ezeken az eseményeken."

Juhász zenekar
Egység Kulturális Központ
népzene

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.