Ugrás a tartalomra

Karácsonyi vásár a torontálvásárhelyi iskolában

2022.12.17
10:35
2022.12.17
17:12
Forrás
Pannon RTV
Torontálvásárhelyen a Moša Pijade Általános Iskola tanulói az intézmény előcsarnokában tartották meg a karácsonyi vásárt.

A gyerekek szebbnél szebb tárgyakat készítettek és árultak. A vásáron elmaradhatatlan része volt a frissen sült palacsinta is.

Az utóbbi időben nem múlhat el egy rendezvény sem palacsinta nélkül. Ez bizonyítja a szülők összefogását. Nagy volt az érdeklődés a krémmel töltött palacsinták iránt.

Nikolić Eleonora, szülő, Torontálvásárhely: „Tavaly kezdtük ezt a palacsintasütést, a tavaly decemberi iskolai újévi vásáron, akkor kb. 100 palacsintát adtunk el, úgyhogy úgy gondoltuk, az a mérce az idénre is elég lesz, közben úgy látjuk, hogy nem, mert most már kb. 130 darab palacsintát sütöttünk ki.”

A gyerekek lelkesen készültek erre a napra, hogy eladhassák az általuk készített tárgyakat.

Szolnoki Henrietta: „Árulunk mágneseket, hóember alakú, akkor karácsonyfa, vannak még törpék is, azok nem mágnesek, csak úgy kiállítottak. A törpék 150 dinár, a mágnesek 100 dinár.”

Gáspár Hanna: „Árultunk még kis füzeteket, kis ceruzákkal, a füzeten voltak karácsonyi díszek, virágok, és árultunk hozzá kis ceruzákat.”

Hajdú Timea: „Mi dunsztos üvegből is készítettünk valamit, raktunk rá előbb ragasztót utána becsillámporoztuk, befestettük, és azok 250 dinár.”

Az idei karácsonyi vásárról az elsősök kézimunkái sem maradtak ki, erről Erika Garalejić osztálytanító gondoskodott.

„Karácsonyfát készítettünk, hiszen első osztályos tanulók vagyunk, aztán nem próbálkoztunk semmi bonyolulttal, de nagyon kreatív munkákat készítettünk. A gyerekek teljes mértékben benne voltak, rendkívül motiváltak, itt az év vége, kicsit elfáradtunk, de mégis feldobott minket ez a vásár, ma mindannyian újévi hangulatban vagyunk.”

Az idei vásár bevétele az osztályok kasszájába kerül, a palacsinta eladásából befolyt összeget pedig a szülők az iskolának adták.

Torontálvásárhely
Moša Pijade Általános Iskola
karácsonyi vásár

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.