Ugrás a tartalomra

Karády dalokat hallhatott a nagyérdemű Szabadkán

2019.07.12
10:50
2019.07.12
18:17
Forrás
Pannon RTV
Karády Katalin legszebb dalai csendültek fel a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében tegnap este.

Az esemény a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, valamint Megyeri Lajos zeneszerző szervezésében jött létre. A dalokat felvételről játszották le a közönségnek, amelyen Miskolci Diána énekelt, Megyeri Lajos és Rákity Éva kíséretében.

Farkas Zsuzsa, elnök, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: „DVD-ről fogjuk sugározni ezeket a dalokat. Mondani fogunk néhány szót Karády életéről és művészetéről is. Azt szeretnénk, hogy a közönség ismét felfigyeljen ezekre a szép dalokra, mert ezek mind zeneileg, mind pedig irodalmilag magas értékeket képviselnek. Színvonalasak és szeretnénk, ha a mai fiatalság is megismerné ezeket a dalokat.”

Karády Katalin
Szabadka
Szabadkai Városi Könyvtár
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.