Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karády dalokat hallhatott a nagyérdemű Szabadkán

2019-07-12
10:50
2019-07-12
18:17
Forrás
Pannon RTV
Karády Katalin legszebb dalai csendültek fel a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében tegnap este.

Az esemény a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, valamint Megyeri Lajos zeneszerző szervezésében jött létre. A dalokat felvételről játszották le a közönségnek, amelyen Miskolci Diána énekelt, Megyeri Lajos és Rákity Éva kíséretében.

Farkas Zsuzsa, elnök, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: „DVD-ről fogjuk sugározni ezeket a dalokat. Mondani fogunk néhány szót Karády életéről és művészetéről is. Azt szeretnénk, hogy a közönség ismét felfigyeljen ezekre a szép dalokra, mert ezek mind zeneileg, mind pedig irodalmilag magas értékeket képviselnek. Színvonalasak és szeretnénk, ha a mai fiatalság is megismerné ezeket a dalokat.”

Karády Katalin
Szabadka
Szabadkai Városi Könyvtár
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.