Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karády dalokat hallhatott a nagyérdemű Szabadkán

2019-07-12
10:50
2019-07-12
18:17
Forrás
Pannon RTV
Karády Katalin legszebb dalai csendültek fel a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében tegnap este.

Az esemény a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, valamint Megyeri Lajos zeneszerző szervezésében jött létre. A dalokat felvételről játszották le a közönségnek, amelyen Miskolci Diána énekelt, Megyeri Lajos és Rákity Éva kíséretében.

Farkas Zsuzsa, elnök, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: „DVD-ről fogjuk sugározni ezeket a dalokat. Mondani fogunk néhány szót Karády életéről és művészetéről is. Azt szeretnénk, hogy a közönség ismét felfigyeljen ezekre a szép dalokra, mert ezek mind zeneileg, mind pedig irodalmilag magas értékeket képviselnek. Színvonalasak és szeretnénk, ha a mai fiatalság is megismerné ezeket a dalokat.”

Karády Katalin
Szabadka
Szabadkai Városi Könyvtár
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.