Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

A kárókatonák még nem jöttek vissza

2021.06.15
12:10
2021.06.15
17:18
Forrás
Pannon RTV
Harmadik bemutatójára készül az óbecsei Városi Színház keretében működő Becsei Színjátszó Odú.
Pannon RTV/Rácz László

A csapat Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című regényét viszi színpadra. A kisregény színpadi változata egy gyerekcsapat hányattatott és izgalmakkal teli történetét meséli el. A mai főpróba után a bemutatót holnap 20 órakor tartják a Városi Színház nagytermében.

Pannon RTV/Rácz László

Rókus Zoltán, művészeti vezető, Becsei Színjátszó Odú, Óbecse: „Teljes mértékben egy olyan feldolgozást próbáltunk meg színpadra vinni, ami közelebb áll a mai világnézethez, egy begyöpesedett ponthoz. Lényegében van egy díszletünk, ami egy játszóteret imitál, amiben megfogalmazódik az egész kárókatonák története, mindenféle szituáció, táj, cselekmény egy díszletben játszódik le, azt mi rajzoljuk ki, hogy egy vágóhíd éppen vagy egy nádas. Egy nagyon jól összerakott, effektekkel megküldött előadás lesz, füstgéptől kezdve fényig minden lesz, és benne van a kárókatonák története, ami a bácskai tájat írja le. Maradunk vagy elmegyünk? Ha elmegyünk, visszajövünk-e? A kárókatonák még nem jöttek vissza, de a fészkeiket elfoglalták már a gémek.”

Gion Nándor
Óbecse
Becsei Színjátszó Odú

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.