Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

A Kárpát-medence legszebb népzenei dallamai Óbecsén

2021.11.08
22:50
2021.11.08
22:58
Forrás
Pannon RTV
Örökségünk címmel tartott koncertet a Vajdasági Nagyzenekar Óbecsén. Az est folyamán bemutatkozott többek között a Csalóka, a Csörömpölő, a Duhaj, a Fokos, a Juhász és a Pendergő zenekar.

Felcsendültek a Kárpát-medence legszebb népzenei dallamai. Az együtt zenélés öröme, a vajdasági magyar népi zenekarok és szólóénekesek találkozásának igénye hívta életre ezt a rendezvényt. Idén a zenészek a nagy népzenekutatók emléke előtt tisztelegtek. A külön megmutatkozás mellett több számot is 20-25 tagú zenekarként adtak elő, maradandó élményt szerezve a Vajdaság minden tájáról összesereglett nagyszámú közönségnek.

népzene
Vajdasági Nagyzenekar

Most

13:52

Őrzöm a fogaimat, büszkén mosolygok

Május 3. hete a száj és fogak egészségének hete. Május 22-ig Szerbia-szerte felhívják a figyelmet a száj és a fogak egészségének fontosságára, hiszen ez is az általános egészségi állapot része.
12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű