Ugrás a tartalomra

Kárpátalja magyar szemmel

2021.07.19
14:17
2021.07.19
16:11
Forrás
Pannon RTV
Útikönyv jelent meg Kárpátalja természeti értékeiről és épített örökségéről.

Az útikalauz megjelentetésének legfőbb célja a vidék turisztikai vonzerőinek népszerűsítése, ami hozzájárul Kárpátalja magyar vonatkozású történelmi-kulturális értékeinek újrafelfedezéséhez is. Betekintést ad a vidék történelmébe, számba veszi természeti értékeit, bemutatja épített örökségét, hagyományait. Kárpátaljáról nagyon kevés hasonló kiadvány látott eddig napvilágot, a hiánypótló útikönyvet pedig a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács adta ki.

Az útikönyvet Budapesten mutatták be sajtótájékoztató keretében, amelyen mások mellett részt vett Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, Tarpai József, a könyv szerkesztője, Mester András, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnöke és Grezsa István miniszteri biztos, aki támogatta a könyv megszületését.

Grezsa István, miniszteri biztos, Magyarország: „Ez a legelhanyagoltabb, legveszélyeztetettebb része ma a magyarságnak, ugyanakkor páratlan gazdag múlttal és páratlan gazdag 21. századi jelennel rendelkezik ez a terület, és kötelességünk ezt megismertetni a magyarországi, és az ukrán fordítás által a belső Ukrajnából Kárpátaljára érkező turisták számára egyaránt. Akár a történelmét, akár a kultúráját, akár a jelenét magyar szemmel vizsgáljuk, felkelti mindenki érdeklődését, és a rossz hírek ellenére, amelyeket évek óta olvashatunk a sajtóban, csak bátoríthatunk mindenkit, hogy menjen el Kárpátaljára, ne törődjön a határátkelés nehézségeivel, ha valaki nem élt a szocializmusban, akkor az megtapasztalhatja, hogy ez mit jelent, és keresse fel azokat a helyeket, amelyeket ez az útikönyv megmutat.”

Kárpátalja
Kárpátalja magyar szemmel
bemutató
útikönyv
Grezsa István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.