Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kárpáton innen, tengeren túl

2022.03.22
21:06
2022.03.23
16:41
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medence nemzetiségei, a határon túli magyarság, valamint a magyarországi nemzetiségek - egyebek mellett erről is szól Székely András Bertalan Kárpáton innen, tengeren túl című könyve.

A szerző könyvében megjelenik az örmény kisebbség kultúrája, hiszen ő maga is örmény családi gyökerekkel rendelkezik. A kötetet a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban mutatták be.

Pannon RTV

Székely András Bertalan, nemzetiségkutató: „Egyfelől a magyarországi nemzetiségek, ugyanis A magyarországi nemzetiségek néprajza című kiadványsorozat főszerkesztője vagyok, immáron körülbelül 30 kötet született az én szerkesztésem alatt. Tehát országon belül szinte az összes, talán a cigányság kivételével, velük én nem foglalkoztam külön, és a határon túli magyar ügyek, Felvidék, Erdély, Délvidék, például a szlovéniai horvátországi magyar ügyek és hát van kitekintés a tengerentúlra is, hiszen a címbe is így került a tengerentúl kifejezés.”

Székely András Bertalan
Szabadka
Népkör Magyar Művelődési Központ

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű