Ugrás a tartalomra

Karton és karfiol

2018.10.20
10:26
2018.10.20
16:24
Forrás
Pannon RTV
A Karton és karfiol című, Döbrei Dénes által rendezett monodrámával mutatkozott be tegnap este Óbecsén Mészáros Gábor színész.

A Városi Színházban hatodik alkalommal megszervezett Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál egyetlen magyar produkciója volt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház művészének előadása. A 27 szerbiai, bosznia-hercegovinai és horvátországi monodráma közül a szerdán kezdődött rendezvényre hat művész előadását válogatták be a szervezők. Mészáros Gábor 10 éves pályafutás után vállalkozott először monodrámára, amelynek szövege Tolnai Ottó Világpor című kötete alapján készült.

Mészáros Gábor, színész: „Kis dolgokból ő egy óriási nagy történetet sző, ami tele van szövődményekkel és teljesen elveszik benne az ember. A semmiből valamit teremt: itt van ez a karfiol, és ő az egekig magasztalja. Tulajdonképpen ugyanerről szól a színház is: elindulunk a fekete deszkáktól és aztán kiépül valami előadásszerű dolog, ami valahol párhuzamba vonja nekem ezt a két motívumot.”

Óbecse
BE:FEMON
Mészáros Gábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.