Ugrás a tartalomra
A katalógus
Pannon RTV

Katalogizálták Székely Tibor magángyűjteményét

2018-02-10
10:54
2018-02-10
11:17
Forrás
Pannon RTV
A szlovák származású világutazó feljegyzései alapján a gyűjtemény csaknem 720 tárgyat tartalmaz. Ennek mintegy 90 százaléka került a zentai Városi Múzeumhoz.

Székely Tibor magángyűjteményéről készült tárgykatalógust mutattak be a zentai Városi Múzeumban. A tárgykatalógusban 700 tárgyat jegyeztek fel, ugyanis ezekhez tudtak pontos információt hozzárendelni. A maradék, mintegy 20 tárgyról hiányos adattal rendelkeznek.

Egy szakmai katalógus elkészítése hosszú folyamatot vesz igénybe - mondta Burány Katalin, a katalógus szerzője. „Először, amikor mi megkapunk egy ilyen gyűjteményt, akkor leltárba kell venni. Mindegyikhez készül egy adatbázis, mindenféle adattal. Amikor ez kész, és nálunk van az egész gyűjtemény, vagy majdnem az egész, tehát a mennyiség meg van ahhoz, hogy egy minőségi feldolgozás készüljön, akkor lehet gondolkodni a katalógusról. Ott kiválogatjuk azt, hogy mi alapján mutassuk be a tárgyakat, hogy ne csak a szakmai szempont legyen érvényes, hanem a laikusnak is érdekes legyen. A végeredmény természetesen függ attól is, hogy mennyi pénzt kapunk a munkafolyamatra.”

Székely Tibor
világutazó
magángyűjtemény
Zenta
Városi Műzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.