Ugrás a tartalomra

Katalogizálták Székely Tibor magángyűjteményét

2018.02.10
10:54
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A szlovák származású világutazó feljegyzései alapján a gyűjtemény csaknem 720 tárgyat tartalmaz. Ennek mintegy 90 százaléka került a zentai Városi Múzeumhoz.

Székely Tibor magángyűjteményéről készült tárgykatalógust mutattak be a zentai Városi Múzeumban. A tárgykatalógusban 700 tárgyat jegyeztek fel, ugyanis ezekhez tudtak pontos információt hozzárendelni. A maradék, mintegy 20 tárgyról hiányos adattal rendelkeznek.

Egy szakmai katalógus elkészítése hosszú folyamatot vesz igénybe - mondta Burány Katalin, a katalógus szerzője. „Először, amikor mi megkapunk egy ilyen gyűjteményt, akkor leltárba kell venni. Mindegyikhez készül egy adatbázis, mindenféle adattal. Amikor ez kész, és nálunk van az egész gyűjtemény, vagy majdnem az egész, tehát a mennyiség meg van ahhoz, hogy egy minőségi feldolgozás készüljön, akkor lehet gondolkodni a katalógusról. Ott kiválogatjuk azt, hogy mi alapján mutassuk be a tárgyakat, hogy ne csak a szakmai szempont legyen érvényes, hanem a laikusnak is érdekes legyen. A végeredmény természetesen függ attól is, hogy mennyi pénzt kapunk a munkafolyamatra.”

Székely Tibor
világutazó
magángyűjtemény
Zenta
Városi Műzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.