Ugrás a tartalomra
A katalógus
Pannon RTV

Katalogizálták Székely Tibor magángyűjteményét

2018-02-10
10:54
2018-02-10
11:17
Forrás
Pannon RTV
A szlovák származású világutazó feljegyzései alapján a gyűjtemény csaknem 720 tárgyat tartalmaz. Ennek mintegy 90 százaléka került a zentai Városi Múzeumhoz.

Székely Tibor magángyűjteményéről készült tárgykatalógust mutattak be a zentai Városi Múzeumban. A tárgykatalógusban 700 tárgyat jegyeztek fel, ugyanis ezekhez tudtak pontos információt hozzárendelni. A maradék, mintegy 20 tárgyról hiányos adattal rendelkeznek.

Egy szakmai katalógus elkészítése hosszú folyamatot vesz igénybe - mondta Burány Katalin, a katalógus szerzője. „Először, amikor mi megkapunk egy ilyen gyűjteményt, akkor leltárba kell venni. Mindegyikhez készül egy adatbázis, mindenféle adattal. Amikor ez kész, és nálunk van az egész gyűjtemény, vagy majdnem az egész, tehát a mennyiség meg van ahhoz, hogy egy minőségi feldolgozás készüljön, akkor lehet gondolkodni a katalógusról. Ott kiválogatjuk azt, hogy mi alapján mutassuk be a tárgyakat, hogy ne csak a szakmai szempont legyen érvényes, hanem a laikusnak is érdekes legyen. A végeredmény természetesen függ attól is, hogy mennyi pénzt kapunk a munkafolyamatra.”

Székely Tibor
világutazó
magángyűjtemény
Zenta
Városi Műzeum

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.