Ugrás a tartalomra
A katalógus
Pannon RTV

Katalogizálták Székely Tibor magángyűjteményét

2018-02-10
10:54
2018-02-10
11:17
Forrás
Pannon RTV
A szlovák származású világutazó feljegyzései alapján a gyűjtemény csaknem 720 tárgyat tartalmaz. Ennek mintegy 90 százaléka került a zentai Városi Múzeumhoz.

Székely Tibor magángyűjteményéről készült tárgykatalógust mutattak be a zentai Városi Múzeumban. A tárgykatalógusban 700 tárgyat jegyeztek fel, ugyanis ezekhez tudtak pontos információt hozzárendelni. A maradék, mintegy 20 tárgyról hiányos adattal rendelkeznek.

Egy szakmai katalógus elkészítése hosszú folyamatot vesz igénybe - mondta Burány Katalin, a katalógus szerzője. „Először, amikor mi megkapunk egy ilyen gyűjteményt, akkor leltárba kell venni. Mindegyikhez készül egy adatbázis, mindenféle adattal. Amikor ez kész, és nálunk van az egész gyűjtemény, vagy majdnem az egész, tehát a mennyiség meg van ahhoz, hogy egy minőségi feldolgozás készüljön, akkor lehet gondolkodni a katalógusról. Ott kiválogatjuk azt, hogy mi alapján mutassuk be a tárgyakat, hogy ne csak a szakmai szempont legyen érvényes, hanem a laikusnak is érdekes legyen. A végeredmény természetesen függ attól is, hogy mennyi pénzt kapunk a munkafolyamatra.”

Székely Tibor
világutazó
magángyűjtemény
Zenta
Városi Műzeum

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.