Ugrás a tartalomra

Katicabogár, angyalka, kalóz és vámpír is volt a kúlai jelmezbálon

2023.02.16
10:04
2023.02.16
18:10
Forrás
Pannon RTV
A farsangi mulatság Kúlán sem maradt el. Szerda este a Népkör Magyar Művelődési Központ adott otthont a jelmezbálnak.

Katicabogarak, angyalka, kalóz, pókember és még sok más kreatív jelmez volt látható a kúlai Népkör MMK termében. Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a jelmezbálon.

Afić Laura, Kúla:
„ Cowboynak öltöztem.
- És mit csinál egy cowboy?
- Lovagolja a lovakat.
- Miért ezt a jelmezt választottad?
- Mert szeretem a lovakat.”


Teodor Miocs, Kúla:
„ Búvárnak.
- Mit csinál egy búvár?
- Búvárkodik le a víz alá.”


A télűzés felvonulással kezdődött. A résztvevők egy díszszönyegen sétálva mutatták be kreatív jelmezeiket. Szakács, vámpír és még Minnie egér is volt a jelmezek között.

Hugyik Anna, Kúla:
„ Mije van Minnie-nek? Mesélj egy kicsit a jelmezedről, mi van rajtad?
- Pöttyös ruha, fehér kesztyű, van hajpántja és fekete cipője.”

A jelmezbemutató mókásra sikeredett, minden korosztály körében népszerű volt.

Hugyik Karolina, a kúlai Népkör MMK kultúrtanácsának elnöke: „Mindenekelőtt a közösségépítés, a barátkozás, a társalgás a fontos, és ilyenkor nemcsak a Népkör csoportjainak a tagjai vesznek részt ezen a farsangi mulatságon, hanem mindenki, aki szeretne.”

A mulatságról a csörögefánk sem hiányozhatott. A szervezők már otthon is készültek, így a gyerekeknek a nyújtás és a formálás maradt hátra. Az elkészült fánkokat a helyszínen kisütötték, a gyermekek pedig meleg tea kíséretében jóízűen el is fogyasztották.

Kozma Lívia, tag, MNT: „Bedagasztottuk előre, liszt, margarin, tojás sárgája, fehérje nem megy bele, és egy pici só, és ez már le van dagasztva, és ha a gyerekek leszerepelnek, együtt nyújtják, kis nyújtófákkal, ami ugye közösségépítő program, nagyon szeretik.”

A télűző mulatságot már több éve közösen szervezi a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának kúlai helyi szervezete és a Népkör Magyar Művelődési Központ. Az idei rendezvényen közel 50 gyerek vett részt.

Goga Zsolt, elnök, Népkör MMK, Kúla: „Mindaddig még ennyi gyereket látunk itt, a Népkörben, addig ennek a közösségnek is van jövője. Igazából mondhatjuk azt, hogy ez az egyik legfontosabb programunk.”

A jelmezek bemutatását, valamint a fánkkészítést közös tánc és játék követte.

farsang
Kúla
Népkör Magyar Művelődési Központ
Népkör
Vajdasági Magyar Szövetség
Női Fórum

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.