Ugrás a tartalomra

Keck Zsigmondra emlékeztek az anyanyelv világnapján

2020.02.21
23:42
2020.02.22
16:04
Forrás
Pannon RTV
Keck Zsigmondról - írói nevén Kossa Jánosról -, a Szabad Vajdaság/Magyar Szó első főszerkesztőjéről is megemlékeztek Újvidéken az anyanyelv világnapján.

A Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub alapítójuk és névadójuk halálának 40. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést.

Farkas Zsuzsa, elnök, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: „A vajdasági magyar nyelv egyik legszakavatottabb művelője volt, és a hibáinkra napról napra figyelmeztetett. Egy olyan nagyszerű ember volt, aki a Lőrincze-féle szellemben művelte a nyelvet. Nem csak az újságírók nyelvét pallérozta, csiszolta napról napra itt a Magyar Szó lektori szobájában, hanem az újságon keresztül a köznyelvet is.”

Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
anyanyelv nemzetközi napja

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.