Ugrás a tartalomra

Kelecsényi-est Magyarkanizsán

2018.05.11
12:53
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Kelecsényi László Haláltündér című drámakötetét mutatták be Magyarkanizsán, a József Attila Könyvtár Koncz István-termében.

A szerző nem tartja magát drámaírónak, mégis a mai magyar drámairodalom egyik legismertebb alkotója. Írt színdarabot Edit Piafról, Karády Katalinról és Tolnay Kláriról is. A bemutatott könyv három drámája a férfi-nő kapcsolatokat boncolgatja.

Kelecsényi László, filmesztéta, drámaíró, Budapest, Magyarország: „Egy még fiatal, de nem túlságosan ismert színésznő egyszer megkért, évekkel ezelőtt, hogy ő mindig jó kislányokat játszik, szeretne egyszer rossz kislányt játszani. Elkezdtem gondolkodni, hogy írnék neki valamit, így született meg a címadó dráma, a Haláltündér, aminek ma, különösen a zaklatások idejében aktualitása van.”

A Kelecsényi-estet a József Attila Könyvtár és a Regionális Kreatív Műhely közösen szervezte.

Erdélyi Tóth Edit, igazgató, Regionális Kreatív Műhely, Magyarkanizsa: „Kelecsényi László a vendégünk, akit már korábban intézményünk több alkalommal is vendégül látott, akkor mint filmtörténészt, Gothár Péter Megáll az idő című filmje kapcsán, de már előbb is bemutattuk egyik könyvét az Art kávézóban.

Az est vendége, Orbán Bori, a Maxline Brand Színház énekes-előadóművésze az Edith Piafról szóló darab címszereplője volt, akinek az előadásában a legendás francia sanzonénekesnő dalai csendültek fel.

Orbán Bori, énekes előadóművész, Maxline Brand Színház, Budapest, Magyarország: „Kelecsényi László írt egy darabot Edith Piaf gyerekkoráról, ebben játszom a gyermek Edith Piafot. Volt már felolvasóest belőle, reméljük, hogy folytatása is lesz.”

A bemutatott könyvben a címadó Haláltündér mellett még két, családi és szerelmi kapcsolatokkal foglalkozó dráma, a Kettős vereség és a Tisztítótűz is helyet kapott.

Magyarkanizsa
könyvbemutató
Kelecsényi László
József Attila Könyvtár

Most

10:36, Frissítve: 12:30

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.