Ugrás a tartalomra

„Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből”

2019.05.25
13:25
2019.05.25
23:36
Forrás
Pannon RTV
Alkotótábort tartanak a horgosi Domus Pacisban vasárnapig, amit az újvidéki Ferences Rendház szervezett.

A jelenlegi, sorrendben a harmadik lelkigyakorlatos házi alkotótábor témája: Kenyeret adtál nekünk a földből és az égből.

A 18 szerbiai képzőművész a kenyérről szóló alkotásaikon keresztül emlékeztet bennünket a kenyér szerepére, ugyanakkor a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszusra irányítják a figyelmünket.

Harmath Károly, atya, Ferences Rendház: „Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből. Eredetileg mennyből az imaszöveg jelentése. Ezt vettük alapul, azért hogy a mind a két valóság egybefonódását és lényegbeli összekapcsolódását kifejezésre juttassuk. Mintegy 18 művész vesz részt ebben az alkotótáborban, és arra buzdítottam őket, a rövid elmélkedésünkben a tábor kezdetén, hogy átgondoljuk kicsit, hogy mit is jelent tulajdonképpen a kenyér az ember életében.”

Domus Pacis
alkotótábor
Harmath Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.