Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

„Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből”

2019.05.25
13:25
2019.05.25
23:36
Forrás
Pannon RTV
Alkotótábort tartanak a horgosi Domus Pacisban vasárnapig, amit az újvidéki Ferences Rendház szervezett.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A jelenlegi, sorrendben a harmadik lelkigyakorlatos házi alkotótábor témája: Kenyeret adtál nekünk a földből és az égből.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A 18 szerbiai képzőművész a kenyérről szóló alkotásaikon keresztül emlékeztet bennünket a kenyér szerepére, ugyanakkor a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszusra irányítják a figyelmünket.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Harmath Károly, atya, Ferences Rendház: „Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből. Eredetileg mennyből az imaszöveg jelentése. Ezt vettük alapul, azért hogy a mind a két valóság egybefonódását és lényegbeli összekapcsolódását kifejezésre juttassuk. Mintegy 18 művész vesz részt ebben az alkotótáborban, és arra buzdítottam őket, a rövid elmélkedésünkben a tábor kezdetén, hogy átgondoljuk kicsit, hogy mit is jelent tulajdonképpen a kenyér az ember életében.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Domus Pacis
alkotótábor
Harmath Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!