Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A képzelet vonalai - Beszédes Ernő kiállítása Magyarkanizsán

2021.06.22
12:18
2021.06.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás július végéig látogatható.

Új kiállítás nyílt a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A képzelet vonalai címmel Beszédes Ernő, helyi festő grafikai alkotásai tekinthetőek meg. A tárlat az alkotó 12 évnyi munkásságát mutatja be.

Beszédes Ernő, festő, Magyarkanizsa: „Olyan képek vannak, amelyek mondanak is valamit, de valamelyik egyáltalán nem mond semmit se vagy nehéz megtudni, hogy mi az. Én azért készítettem, hogy megmutassam, hogy a kör és az ágak mellett ez semmit se mond, ügyeskedni kell, manőverezni, fantáziát vinni bele. De itt jól látni, hogy van, amit fel lehet ismerni, például itt van Don Quijote, vagy babák felöltöztetve. Valamint elővettem a húszas évek ruháit. Tehát, aki kevésbé ért a durva vonalakhoz, azoknak vannak az ábrás képek. Van például bohóc is, azért, hogy lássunk olyat is, ami rajz, ne csak technikát.”

Beszédes Ernő
tárlat
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.