Ugrás a tartalomra

A képzelet vonalai - Beszédes Ernő kiállítása Magyarkanizsán

2021.06.22
12:18
2021.06.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás július végéig látogatható.

Új kiállítás nyílt a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A képzelet vonalai címmel Beszédes Ernő, helyi festő grafikai alkotásai tekinthetőek meg. A tárlat az alkotó 12 évnyi munkásságát mutatja be.

Beszédes Ernő, festő, Magyarkanizsa: „Olyan képek vannak, amelyek mondanak is valamit, de valamelyik egyáltalán nem mond semmit se vagy nehéz megtudni, hogy mi az. Én azért készítettem, hogy megmutassam, hogy a kör és az ágak mellett ez semmit se mond, ügyeskedni kell, manőverezni, fantáziát vinni bele. De itt jól látni, hogy van, amit fel lehet ismerni, például itt van Don Quijote, vagy babák felöltöztetve. Valamint elővettem a húszas évek ruháit. Tehát, aki kevésbé ért a durva vonalakhoz, azoknak vannak az ábrás képek. Van például bohóc is, azért, hogy lássunk olyat is, ami rajz, ne csak technikát.”

Beszédes Ernő
tárlat
kiállítás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.