Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A képzelet vonalai - Beszédes Ernő kiállítása Magyarkanizsán

2021.06.22
12:18
2021.06.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás július végéig látogatható.

Új kiállítás nyílt a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A képzelet vonalai címmel Beszédes Ernő, helyi festő grafikai alkotásai tekinthetőek meg. A tárlat az alkotó 12 évnyi munkásságát mutatja be.

Beszédes Ernő, festő, Magyarkanizsa: „Olyan képek vannak, amelyek mondanak is valamit, de valamelyik egyáltalán nem mond semmit se vagy nehéz megtudni, hogy mi az. Én azért készítettem, hogy megmutassam, hogy a kör és az ágak mellett ez semmit se mond, ügyeskedni kell, manőverezni, fantáziát vinni bele. De itt jól látni, hogy van, amit fel lehet ismerni, például itt van Don Quijote, vagy babák felöltöztetve. Valamint elővettem a húszas évek ruháit. Tehát, aki kevésbé ért a durva vonalakhoz, azoknak vannak az ábrás képek. Van például bohóc is, azért, hogy lássunk olyat is, ami rajz, ne csak technikát.”

Beszédes Ernő
tárlat
kiállítás

Most

19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.
17:08

Vajdasági szavalók Bécsben

Verőfény néven 25. alkalommal szervezett zenés-verses vetélkedőt az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége Bécsben, a Collegium Hungaricumban.

Népszerű