Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A képzelet vonalai - Beszédes Ernő kiállítása Magyarkanizsán

2021.06.22
12:18
2021.06.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás július végéig látogatható.

Új kiállítás nyílt a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A képzelet vonalai címmel Beszédes Ernő, helyi festő grafikai alkotásai tekinthetőek meg. A tárlat az alkotó 12 évnyi munkásságát mutatja be.

Beszédes Ernő, festő, Magyarkanizsa: „Olyan képek vannak, amelyek mondanak is valamit, de valamelyik egyáltalán nem mond semmit se vagy nehéz megtudni, hogy mi az. Én azért készítettem, hogy megmutassam, hogy a kör és az ágak mellett ez semmit se mond, ügyeskedni kell, manőverezni, fantáziát vinni bele. De itt jól látni, hogy van, amit fel lehet ismerni, például itt van Don Quijote, vagy babák felöltöztetve. Valamint elővettem a húszas évek ruháit. Tehát, aki kevésbé ért a durva vonalakhoz, azoknak vannak az ábrás képek. Van például bohóc is, azért, hogy lássunk olyat is, ami rajz, ne csak technikát.”

Beszédes Ernő
tárlat
kiállítás

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.