Ugrás a tartalomra

Képzőművészet és irodalom találkozása a palicsi könyvtársalgón

2022.11.26
18:21
2022.11.26
19:54
Forrás
Pannon RTV
Nagy sikere volt az első alkalommal megrendezett könyvtársalgónak Palicson. A találkozó célja, hogy az irodalom által közelebb hozza egymáshoz az embereket, közösséget teremtsen és lehetőséget nyújtson a fiatal tehetségek bemutatkozására.

Nem csak irodalomi élményben lehetett része az érdeklődőknek, hanem betekintést nyerhettek a fiatal palicsi tehetségek képzeletvilágába is. Van, aki versek által osztotta meg gondolatait és olyan is, aki ecsettel vetette papírra és elhozta azt a könyvtársalgóra. Süge Réka először állította ki műveit az iskolája falain kívül. „A legtöbb tanulmányrajz, amit most elhoztam. A második és harmadik osztály elejéből. Nagyon örülök, hogy meg lettem erre hívva. Nagyon tetszik, ilyenen még nem voltam igazából.”

Egy cserepolcot is létrehoztak a Palics Magyar Művelődési Egyesületben. Ide különböző könyveket hoztak a résztvevők.

Tot Lučić Slavica, elnök, Palicsi Nyugdíjas Egyesület: „A mai napra két könyvet hoztam. Az egyik a magyarországi Tolnáról szól. Ez pedig a másik: A tudás érték. Ezt hoztam a cserepolcra és hoztam egy vázát is.”

Az esemény legfőbb célja a közösségteremtés, és a barátkozás. A szervezők úgy rendezték az asztalokat, hogy az emberek leüljenek egymáshoz, ne csak egymás mellé.

Szalai Andrea, irodalmi szakosztályvezető, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „Az irodalom egy kivalló közeg a beszélgetéshez. Szerettünk volna egy olyan közösségi élményt, egy olyan lehetőséget létrehozni, ahol egymással beszélgetnek az emberek irodalomról és irodalom által beszélnek. Belekombináltuk az ifjú tehetségek bemutatását is.”

A könyvtársalgón tombolát is osztottak a résztvevőknek. A nyertes egy adventi koszorúval térhetett haza. Jövő év januárjától havi rendszerességgel rendeznek könyvtársalgót, lehetőleg mindig más témában.

Könyvtársalgó
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.