Ugrás a tartalomra

Képzőművészeti kiállítás Pancsován

2019.02.15
12:12
2019.02.15
18:25
Forrás
Pannon RTV
Pancsován a Kultúrközpont Kortárs Művészetek Galériájában 40, a Pancsovai Nemzeti Múzeum kiállító termeiben pedig 60 képzőművészeti alkotás került kiállításra.

A kiállításra a delibláti homokpusztán megtartott Képzőművészeti Alkotótelep 50 éves fennállása alkalmából került sor.

Az alkotótelep munkájában az elmúlt 50 év alatt 430 hazai és külföldi művész vett részt, akik Pancsovának egy 1289 műalkotásból álló gyűjteményt adományoztak, amelyekből az ünnepi kiállításon százat mutattak be. Zoran Derenić festőművész egyik alkotását is kiállították.

Zoran Derenić, festőművész, Pancsova: „Ez megtiszteltetés számomra. Valahogy teljessé teszi az ember karrierjét. Mivel én pancsovai vagyok, és ha nem lettem voltam az alkotótábor résztvevője, úgy érezném, mintha félig befejezett volna. Így ezzel a rangos alkotótáborral, mivel ez az egyik leghíresebb Szerbiában - nemzetközi jellegű, nagyszerű referencia számomra, hogy résztvevője voltam.”

Stojan Boškov 32 éven át volt az alkotótábor szervezője.

Stojan Boškov, elnök, Kulturális és Oktatási Közösség, Pancsova: „Ennek a kiállításnak és gyűjteménynek a szerzője Mile Ignjatović művészettörténész, aki egy tanulmány írója is magáról az alkotótáborról. Ez a katalógus azért érdekes, mert a harmadik részében az itt található összes festmény reprodukciója mellett megvannak a tulajdonunkban levő alkotások is.”

A kiállítás március 3-ig tekinthető meg.

Pancsova
kiállítás
Képzőművészeti Alkotótelep

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.