Ugrás a tartalomra

„A kerámia a művészet alapja”

2018.09.22
21:04
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A kirakodó vásárokkal, kézműves termékbemutatókkal párhuzamosan egyre nagyobb az érdeklődés a különböző művészi ágazatok hobbiként való elsajátítása iránt is. Újvidéken kerámia tanfolyam zajlik.

Újvidéken és környékén egyesületekben és intézményekben szerveznek tanfolyamokat, de önálló alkotók több hónapos oktatást is nyújtanak az érdeklődőknek.

A kis létszámú csoportos műhelymunkákon bontakozik ki igazán az egyéniség. Van, aki hivatást, más hobbit lát az agyagozásban.
Marija Gradišnik: „Most még csak élvezem ezt a hangulatot, nagyon kellemes, ahol kibontakozhat a kreativitásunk.
Ivana Riđički: „Szabadon készíthetünk dolgokat, úgy ahogy azt mi szeretnénk vagy látjuk. Természetesen a végén meglátjuk az alkotás végeredményét.”

Tijana Jordanovski művész nem csak a kerámiák készítésében, hanem rajzban is kitűnik. Európa-szerte szervezett önálló kiállításokat. Fontosnak tartja, hogy az emberek megismerjék a saját belső kreativitásukat, ez viszont szakember segítségével érhető el. Mint mondja, a kerámia a művészet alapja: „Minden művészi ágazatot felölel, a festészetet, a rajzolást, a gölöncsékedést, tehát egy átfogó művészet, amelyben az emberek kibontakozhatnak. Megmutathatják az érzelmeiket, gondolataikat, munkáik által üzenhetnek a világnak. Ez a lazítás legjobb formája.”

Az agyagozás és kerámia tanfolyamon készült munkákból pár hónap múlva kiállítást rendeznek a szervezők.

Újvidék
kerámia
gölöncsér
agyagozás
tanfolyam

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.