Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kertész Imrére emlékezünk

2019-11-08
23:08
2019-11-09
18:27
Forrás
Pannon RTV
Ma emlékezünk meg Kertész Imre Nobel-díjas magyar író születésének 90. évfordulójáról.

Irodalmi jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Kertész Imrének úgy az élete, mint a munkássága, a könyvei lehetnének akár szimbólumok is mindannyiunk számára. Életének, egyéniségének, megjelenésének és írásművészetének pontosan az a lényege, hogy a tartalomra koncentrál - mondta Lovas Ildikó, József Attila-díjas író.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író: „Volt egy belső kód, azt gondolom benne. Vagy tapasztalat, mondjuk így. Talán a származása, a borzalmak miatt, amin keresztül ment,és egy alapvető derű, ami megtartotta benne azt az igazságot, vagy azt az értéket, hogy amikor a művészetében arról ír, ami a legfontosabb minden ember számára, az pedig a szabadság. Annak a tartalmáról ír és nem szimbólumként használja, nem jelszóként használja, és ha van üzenete ma Kertész Imre munkásságának, lényének, egyéniségének, írásművészetének én úgy érzem, hogy éppen ez az, hogy az összes tapasztalatával és tudásával és kiemelkedő írói nagyszerűségével pontosan ezt ragadja meg, hogy a szimbólum helyébe a tartalmat helyezi, akkor amikor az ember alapvető lényegéről beszél. Az pedig az ember belső autonómiája és szabadsága.”

Kertész Imre
Lovas Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.