Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kertész Imrére emlékezünk

2019-11-08
23:08
2019-11-09
18:27
Forrás
Pannon RTV
Ma emlékezünk meg Kertész Imre Nobel-díjas magyar író születésének 90. évfordulójáról.

Irodalmi jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Kertész Imrének úgy az élete, mint a munkássága, a könyvei lehetnének akár szimbólumok is mindannyiunk számára. Életének, egyéniségének, megjelenésének és írásművészetének pontosan az a lényege, hogy a tartalomra koncentrál - mondta Lovas Ildikó, József Attila-díjas író.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író: „Volt egy belső kód, azt gondolom benne. Vagy tapasztalat, mondjuk így. Talán a származása, a borzalmak miatt, amin keresztül ment,és egy alapvető derű, ami megtartotta benne azt az igazságot, vagy azt az értéket, hogy amikor a művészetében arról ír, ami a legfontosabb minden ember számára, az pedig a szabadság. Annak a tartalmáról ír és nem szimbólumként használja, nem jelszóként használja, és ha van üzenete ma Kertész Imre munkásságának, lényének, egyéniségének, írásművészetének én úgy érzem, hogy éppen ez az, hogy az összes tapasztalatával és tudásával és kiemelkedő írói nagyszerűségével pontosan ezt ragadja meg, hogy a szimbólum helyébe a tartalmat helyezi, akkor amikor az ember alapvető lényegéről beszél. Az pedig az ember belső autonómiája és szabadsága.”

Kertész Imre
Lovas Ildikó

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.