Ugrás a tartalomra

Keszég Károly Emléknap Padén

2018.05.20
02:32
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Keszég Károly Emléknapot és kiosztották a Közegellenállás riportpályázat díjait is Padén. A 21 éve elhunyt újságíró, főszerkesztő sírjánál elhelyezték a kegyelet virágait.

Az emlékezés virágainak elhelyezése után megnyitották Retek László képzőművész kiállítását, amelyet művelődési műsor követett. Ezt követően osztották ki a Közegellenállás riportpályázat díjait. A műveket háromtagú zsűri bírálta el. Juhász Attila, zsűritag: „Kevés pályamű érkezett, de ezek közül sikerült a legjobbakat kiválasztani. Azokat, amelyek megfeleltek a műfaji követelményeknek is. Úgy gondolom, hogy egy riportpályázat manapság azért lenne fontos, mert a mai sajtóban ez a műfaj háttérbe szorult.

Harmadik helyen Kónya-Kovács Otília és Cvetanović Márta osztozott, Szerda Zsófia munkája pedig második helyezést érdemelt ki. Fehér Márta Esély nélkül című riportja nyerte az idei kiírást. Alkotásában egy sanyarú sorsú család helyzetével foglalkozik. Fehér Márta, 1. helyezett: „Éppen a téma miatt döntöttem úgy, hogy ezt a riportot megírom, és beküldöm a pályázatra. Nagyon szerettem volna, ha riportom nyomán történne valami változás Vajdaságban.”

A Keszég Károly Emléknap a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Keszég Károlyra emlékezve nemcsak az emlékét őrző Közegellenállás rendezvényre gondolunk, hanem a közösség ellenállására is, hiszen abban a korban élt, amikor az ember a közösségért nagyon sokat tehetett, és ő nagyon sokat tett.”

A rendezvény főszervezője a Takáts Rafael Magyar Kultúrkör. Számos padéi eseményt hívnak életre. Komáromi Róbert, elnök, Takáts Rafael Magyar Kultúrkör, Padé: „Van a farsangi felvonulásunk, akkor ott a húsvéti locsolkodás, március 15-ével kapcsolatos műsorunk is van, van anyák napi műsorunk is, de az év legfontosabb rendezvényei a Keszég Károly Emléknap és a riportpályázatunk.”

A Közegellenállás riportpályázat jövőre ünnepli 20 éves jubileumát. Várhatóan változnak majd a pályázási feltételek.

Padé
Keszég Károly
Közegellenállás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.